Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι Startups που επιλέχθηκαν για το Visa Innovation Program στην Βουλγαρία

Το Visa Innovation Program, μια πλατφόρμα που δημιουργήθηκε από τη Visa και την Eleven Ventures στην Βουλγαρία και «απευθύνεται» σε FinTech Startups, υποδέχθηκε την πρώτη ομάδα συμμετεχόντων εταιρειών.

Συνολικά, πάνω από 50 Startups δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα, με στόχο να μετατρέψουν την τραπεζική δραστηριότητα παλαιού τύπου, να διαμορφώσουν το μέλλον του λιανικού εμπορίου και να τροφοδοτήσουν τη διασυνοριακή οικονομία. Από αυτές επιλέχθηκαν τελικά 11, οι οποίες και κλήθηκαν να παρουσιάσουν τις ιδέες τους και εν τέλει, «προκρίθηκαν» 6, οι οποίες και θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα καινοτομίας.

Η επιλογή των Startups διήρκεσε μια ολόκληρη μέρα, κατά την οποία οι εταιρείες έκαναν pitching και συμμετείχαν σε 1-1 συναντήσεις με τραπεζικά στελέχη των Raiffeisenbank, Fibank, DSK bank, Postbank και UBB.

Οι εταιρείες που προκρίθηκαν

A4E: Η A4E βοηθά τις μικρές επιχειρήσεις να αξιοποιούν τα υπάρχοντα δεδομένα τους αυτοματοποιώντας τις διαδικασίες τους σε τομείς όπως η λήψη αποφάσεων, η πρόβλεψη ζήτησης και πωλήσεων, η διαχείριση κινδύνων κ.α.

Cashwave: Η Cashwave είναι ένας μεταπωλητής και διανομέας εταιρικών καρτών δώρων, ηλεκτρονικών κωδικών και δωροεπιταγών στην αγορά ανταμοιβών εργαζομένων.

Logsentinel: Η LogSentinel διασφαλίζει την προστασία δεδομένων και την προστασία της ιδιωτικής ζωής με κρυπτογράφηση βάσεων δεδομένων ανά αρχείο και τεχνολογία blockchain.

Notolytix: Η Notolytix προσφέρει μια regtech υπηρεσία, μια ενιαία λύση την προστασία συναλλαγών από απάτες

Payhawk: Η Payhawk προσφέρει κάρτες εταιρειών με αυτοματοποιημένη διαχείριση δαπανών, έτσι ώστε οι υπάλληλοι μιας εταιρείας να μην χρειάζεται να ασχολούνται με αποδείξεις και τιμολόγια.

Reloyalty: Η Reloyalty είναι μια πλατφόρμα η οποία επιτρέπει σε επιχειρήσεις διαφόρων μεγεθών να δημιουργούν εξατομικευμένες καμπάνιες με ένα μόνο κλικ.

Οι επιλεγμένες Startups θα συμμετέχουν σε ένα τρίμηνο πρόγραμμα προσαρμοσμένο στις ιδιαίτερες ανάγκες τους.

Tο αντίστοιχο πρόγραμμα στην Ελλάδα “τρέχει” από την Visa σε συνεργασία με την Crowdpolicy.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις