Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Δωρεά 71 χιλ. δολαρίων στην οργάνωση «Μπορούμε» από την Ελληνική Πρωτοβουλία Αυστραλίας

Η Ελληνική Πρωτοβουλία Αυστραλίας – The Hellenic Initiative Australia ανακοίνωσε σήμερα, ότι θα υποστηρίξει για τρίτη χρονιά το πρόγραμμα «Μπορούμε στη Λαϊκή» της οργάνωσης «Μπορούμε» με δωρεά ύψους 71 χιλ. δολαρίων Αυστραλίας, με σκοπό να συνεχίσει η επέκταση του προγράμματος διάσωσης φαγητού, το οποίο βοηθάει τους ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

«Η Ελληνική Πρωτοβουλία Αυστραλίας είναι περήφανη που υποστηρίζει την σημαντική εξέλιξη του προγράμματος «Μπορούμε στη Λαϊκή» στην Αθήνα και την αυξανόμενη παρουσία του στην Θεσσαλονίκη» δήλωσε ο Nicholas Pappas AM, Πρόεδρος της Ελληνικής Πρωτοβουλίας Αυστραλίας. «Το πρόγραμμα «Μπορούμε στη Λαϊκή» αποτελεί ένα δυναμικό, καινοτόμο και αποτελεσματικό πρόγραμμα διάσωσης φαγητού, το οποίο ενώνει αγρότες, φιλανθρωπικές οργανώσεις και εθελοντές, με σκοπό να σώσουν φαγητό και να το δωρίσουν σε χιλιάδες ανθρώπους που το χρειάζονται» προσέθεσε.

Με την υποστήριξη του THI Αυστραλίας, το «Μπορούμε» κατάφερε σχεδόν να διπλασιάσει τον αριθμό των φρέσκων προϊόντων που συνέλεξε από τις εβδομαδιαίες τοπικές λαϊκές αγορές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Πιο συγκεκριμένα, από 73,5 χιλ. κιλά που είχε σώσει και προσφέρει το 2017, το 2018 ο αριθμός αυτός έφτασε τα 128 χιλ. κιλά.

Τον Ιούνιο 2019, περισσότεροι από 140 εθελοντές του «Μπορούμε» σημείωσαν ρεκόρ, καθώς έσωσαν και πρόσφεραν 22 τόνους φρέσκα φρούτα και λαχανικά – ποσότητα που αποτελεί την μεγαλύτερη που έχει σωθεί σε μηνιαία βάση από την αρχή του προγράμματος.

Ο Αλέξανδρος Θεοδωρίδης, Ιδρυτικό μέλος του «Μπορούμε», καλωσόρισε την ανανέωση της υποστήριξης της Ελληνικής Πρωτοβουλίας Αυστραλίας. «Αισθανόμαστε μεγάλη ευγνωμοσύνη και τιμή για την συνεργασία μας με το THI Αυστραλίας το οποίο μας επέτρεψε να εξελίξουμε και να αναπτύξουμε ένα μοναδικό πρόγραμμα διάσωσης τροφίμων, που όμοιό του δεν είχε υπάρξει κατά το παρελθόν στην Ελλάδα» δήλωσε, και συμπλήρωσε: «Η αποτελεσματικότητα αυτού του προγράμματος είναι άμεση και απτή και είμαστε περήφανοι που έχουμε δημιουργήσει κάτι εξαιρετικά χρήσιμο από οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής σκοπιάς».

Το 2018 στην Αθήνα εντάχθηκαν στο πρόγραμμα έξι λαϊκές αγορές και με την προσθήκη της λαϊκής αγοράς του Μοσχάτου της 2 Ιουλίου, οι εθελοντικές ομάδες του «Μπορούμε», σήμερα σώζουν και προσφέρουν πλέον φαγητό από 21 λαϊκές αγορές στην Αθήνα και από 6 στην Θεσσαλονίκη. Μέσα στους επόμενους 12 μήνες, αναμένονται να προστεθούν άλλες επτά λαϊκές αγορές, μεταξύ των οποίων 2 στην Θεσσαλονίκη.
Συνολικά, η Ελληνική Πρωτοβουλία Αυστραλίας έχει δωρίσει 178 χιλ. δολάρια προκειμένου να καλύψει τα λειτουργικά έξοδα του προγράμματος «Μπορούμε στη Λαϊκή».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις