Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Συγκοινωνίες Αθηνών: Mobile Ticketing σε συνεργασία με την Masabi και την Τράπεζα Πειραιώς

Νέα λύση πληρωμών μέσω κινητού ανακοίνωσε ο οργανισμός Συγκοινωνιών Αθηνών (όμιλος ΟΑΣΑ), σε συνεργασία με την Masabi, την MasterCard και την Τράπεζα Πειραιώς.

Η Masabi με την υποστήριξη και συνεργασία της MasterCard, έχει αναπτύξει μια πλατφόρμα mobile ticketing, την JustRide, που θα επιτρέπει στους επιβάτες να κάνουν download στο κινητό τους τηλέφωνο μια εφαρμογή, μέσω της οποίας θα αγοράζουν εισιτήρια για όλες τις αστικές υπηρεσίες μεταφοράς. Η υπηρεσία στοχεύει στο να κάνει την αγορά των εισιτηρίων ευκολότερη, ταχύτερη και πιο βολική, καθώς οι πελάτες μπορούν να αγοράσουν τα εισιτήριά τους από το σπίτι, το δρόμο, το μετρό ή και το λεωφορείο, χωρίς να χρειάζεται να περιμένουν στην ουρά ή να ψάχνουν για ρέστα ή ψιλά.

Η υπηρεσία “TFA TICKETS” (εφαρμογή για κινητό) είναι διαθέσιμη στο “App Store” της Apple και στο “Play Store” για Android και μπορεί να γίνει download χωρίς χρέωση από οποιονδήποτε χρήστη smartphone.

Η mobile εφαρμογή του ΟΑΣΑ δίνει την δυνατότητα άμεσης έκδοσης και αγοράς κάθε τύπου εισιτηρίου για όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας, καθιστώντας την Αθήνα την δεύτερη Ευρωπαϊκή πόλη με αντίστοιχη δυνατότητα και μια από τις λίγες παγκοσμίως. Για την διευκόλυνση των χρηστών η εφαρμογή επιτρέπει την ασφαλή αποθήκευση μιας χρεωστικής, προπληρωμένης ή πιστωτικής κάρτας έκδοσης οποιασδήποτε τράπεζας, με την διαδικασία αγοράς του εισιτηρίου να ολοκληρώνεται σε ελάχιστα δευτερόλεπτα και χωρίς να χρειάζεται ο κάτοχος του κινητού να προμηθευτεί και να ακυρώσει χάρτινο εισιτήριο. Η υπηρεσία αυτή των Συγκοινωνιών Αθηνών μπορεί να εξυπηρετήσει όλους τους χρήστες των αστικών συγκοινωνιών στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, που σήμερα ξεπερνούν το 1.000.000 την ημέρα.

Από την πλευρά της, η Τράπεζα Πειραιώς παρέχει τις υπηρεσίες ηλεκτρονικής διεκπεραίωσης των πληρωμών για την mobile ticketing εφαρμογή των Συγκοινωνιών Αθηνών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις