Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

To Facebook κάνει πίσω για το Libra;

Μέχρι στιγμής το επίσημο ντεμπούτο του Libra έχει κανονιστεί για το 2020, όμως στα αποτελέσματα του τελευταίου τριμήνου που ανακοίνωσε η εταιρεία, διευκρινίζει πως μπορεί να καθυστερήσει κι άλλο, ή ακόμα και να μην κυκλοφορήσει ποτέ.

Στην ενότητα των παραγόντων κινδύνου για την εταιρεία, που περιλαμβάνεται στην τριμηνιαία έκθεση των αποτελεσμάτων της, η εταιρεία αναγνωρίζει μεν τις ανησυχίες των ρυθμιστικών και πολιτικών αρχών. “Το Libra έχει προσελκύσει σημαντικούς ελέγχους από κυβερνήσεις και ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο και αναμένουμε ότι αυτοί οι έλεγχοι θα συνεχιστούν”  δήλωσε ο εκπρόσωπος του Facebook στην κατάθεσή του στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Επιπλέον, η αποδοχή του εν λόγω νομίσματος από την αγορά υπόκειται σε σημαντική αβεβαιότητα. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι ο Libra ή τα σχετικά προϊόντα και υπηρεσίες θα διατεθούν έγκαιρα ή καθόλου. Δεν έχουμε σημαντική προηγούμενη εμπειρία με ψηφιακά νομίσματα ή την τεχνολογία blockchain, η οποία μπορεί να επηρεάσει δυσμενώς την ικανότητά μας να αναπτύξουμε και να εμπορευόμαστε με επιτυχία αυτά τα προϊόντα και τις υπηρεσίες.

Ο Ντέιβιντ Μάρκους, ο οποίος πρωτοστατεί στην ανάπτυξη του Libra και του προγράμματος ψηφιακών πορτοφολιών Calibra στο Facebook, δήλωσε ότι το νόμισμα θα είναι ένα “πιο αποδοτικό, χαμηλού κόστους και ασφαλές εναλλακτικό” μέσο πληρωμής για άτομα που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να μεταφέρουν χρήματα παραδοσιακές μεθόδους.

Από τότε που ανακοίνωσε σχέδια για τον Libra και την Calibra τον περασμένο μήνα, η εταιρεία αντιμετώπισε κριτική από δημόσιους αξιωματούχους στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό.

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στέβεν Μνούχιν και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Αμερικής Τζερόμ Πάουελ αλλά και ο ίδιος ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, εξέφρασαν επίσης τις ανησυχίες τους για το Libra, ενώ παρόμοιες επιφυλάξεις τέθηκαν από τον γάλλο υπουργό Οικονομικών Μπρούνο Λε Μερ,τον Εκτελεστικό Σύμβουλο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μπενουά Κερ.

Σύμφωνα με τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο οποίος συνομίλησε τηλεφωνικά με αναλυτές, η εταιρεία σκοπεύει να αφήσει τις ρυθμιστικές αρχές ελεύθερες να ελέγξουν όσο χρειαστεί την ανάπτυξη και τον τρόπο λειτουργίας του Libra και ας κρατήσει η διαδικασία όσο χρόνο χρειαστεί.

Πηγή: emea.gr

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις