Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το Twitch λάνσαρε δικό του λογισμικό broadcasting

Το Twitch λάνσαρε χθες το Twitch Studio, το πρώτο broadcasting λογισμικό του.

Παρόλο που η πλατφόρμα είναι ο μεγαλύτερος “παίκτης” στον χώρο του live-streaming, οι streamers που την χρησιμοποιούσαν μέχρι τώρα βασίζονταν σε λογισμικό τρίτων για να μεταδώσουν τα streams τους στο κοινό τους. Με το νέο λογισμικό, η εταιρεία θέλει να κάνει πιο εύκολη την συνολική εμπειρία για τους δημιουργούς περιεχομένου και φυσικά να “τραβήξει” περισσότερο κόσμο.

“Ακούμε τους χρήστες μας να μας δίνουν feedback, να μιλάνε για την εμπειρία τους, πώς άρχισαν να κάνουν streaming, πώς εξελίσσονται”, δήλωσε στο The Verge ο Cheng Cheng, Διευθυντής διαχείρισης προϊόντων για την εμπειρία του δημιουργού στην Twitch. “Και μια επαναλαμβανόμενη παρατήρηση είναι ότι ο πήχης για να ξεκινήσει κάποιος είναι αρκετά ψηλά”.

Όπως είπαμε και πριν, για να ξεκινήσει κάποιος το streaming στο Twitch, έπρεπε – μέχρι τώρα- να κατεβάσει ένα λογισμικό τρίτου, και στη συνέχεια να το διαμορφώσει ώστε να δουλεύει με την κάμερα, το μικρόφωνο και την capture card, αν μιλάμε για αναμετάδοση κάποιου gameplay. Όλο αυτό μπορούσε να πάρει αρκετό χρόνο. “Δεν θέλουμε να περνάτε μια ώρα κάνοντας setup. Θέλουμε να ξεκινάτε και να απολαμβάνετε αμέσως αυτό που σας αρέσει να κάνετε”, συμπληρώνει ο Cheng.

Το Twitch Studio Beta ξεκίνησε χθες και είναι διαθέσιμο μόνο για PCs. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή για να το δοκιμάσετε, εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις