Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Deliveroo αποσύρεται από τη Γερμανία και αφήνει “μόνη” την Takeaway.com

Η Deliveroo, εταιρεία παράδοσης φαγητού, ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι θα σταματήσει να δραστηριοποιείται στη Γερμανική αγορά.

Η εταιρεία δεν απέκλεισε την επιστροφή στη Γερμανία στο μέλλον, αλλά δήλωσε ότι αποσύρεται “καθώς διπλασιάζει την ανάπτυξη της σε άλλες αγορές σε όλο τον κόσμο”. “Είμαστε ευγνώμονες στους εξαιρετικά ταλαντούχους υπαλλήλους μας για την αφοσίωσή τους […] Θα διασφαλίσουμε ότι θα υποστηριχθούν σε αυτό το στάδιο”, ανέφερε εκπρόσωπος της Deliveroo σε σχετική ανακοίνωση δήλωση.

“Η Deliveroo θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και να επενδύει σε αγορές σε όλο τον κόσμο, επιδιώκοντας να καταστεί η κορυφαία εταιρεία παράδοσης φαγητού στον κόσμο”, πρόσθεσε, εξηγώντας ότι η εταιρεία θα «επανεστιάσει τους πόρους και τις επενδύσεις της για να επιταχύνει την ανάπτυξη και την επέκταση της σε αγορές σε όλη την Ευρώπη αλλά και σε Ασία- Ειρηνικό”.

Φεύγοντας, η Deliveroo αφήνει την Takeaway.com μόνη της, στην μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης. Η Takeaway.com “έχτισε” σιγά σιγά το δρόμο για την κορυφή και πλέον απολαμβάνει το μονοπώλιο. Πέρυσι, ο ολλανδικός κολοσσός πλήρωσε 1,1 δισ. δολάρια για να αγοράσει τις δραστηριότητες της Delivery Hero στη Γερμανία ενώ πρόσφατα ένωσε τις δυνάμεις της με την Βρετανική Just Eat, σε ένα deal 10 δισ. δολαρίων.

Οι δύο εταιρείες συγχωνεύθηκαν με ακριβώς αυτόν τον στόχο – να χτυπήσουν από θέση ισχύος τις Deliveroo και Uber Eats. Γιατί στην υπόλοιπη Ευρώπη τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, όσο στη Γερμανία. Σε χώρες όπως η Ισπανία, η Γαλλία και η Ιταλία, ο “πόλεμος” του delivery μαίνεται.

Όπως σημειώνει το Bloomberg, η κατάσταση στη Γερμανία μπορεί να είναι ενδεικτική του μέλλοντος. Μπορεί οι μεγάλες αγορές τελικά να μπορούν να σηκώσουν μόνο ένα “παίκτη”, ενώ ενδέχεται πολλά υποσχόμενες αγορές να μην βρίσκονται στη Δυτική Ευρώπη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η Delivery Hero, που έχει ήδη εγκαταλείψει τη Δυτική Ευρώπη και τώρα απολαμβάνει ασυναγώνιστη κυριαρχία σε χώρες όπως η Τουρκία, η Κροατία και η Ελλάδα (e-food.gr, deliveras.gr, clickdelivery.gr).

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις