Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Jaguar Land Rover αναπτύσσει 3D τεχνολογία “ασφαλείας”

Μηχανικοί της Jaguar Land Rover αναπτύσσουν τεχνολογία 3D, η οποία θα προβάλλει προειδοποιήσεις ασφαλείας σε πραγματικό χρόνο στους οδηγούς. Η αυτοκινητοβιομηχανία συνεργάζεται με ερευνητές του Πανεπιστημίου του Cambridge για την δημιουργία αυτής της τεχνολογίας, σύμφωνα με το CNBC.

Η εταιρεία στοχεύει να δημιουργήσει μια “απεικόνιση” του πραγματικού κόσμου, η οποία θα επιτρέψει στους οδηγούς να αντιδρούν με πιο φυσικό τρόπο σε προτροπές και κινδύνους. Εάν δημιουργηθεί, η οθόνη θα μπορεί να παρέχει στους οδηγούς πληροφορίες σχετικά με τις λωρίδες κυκλοφορίας, τους κινδύνους του δρόμου αλλά και οδηγίες δορυφορικής πλοήγησης.

“Αυτό το πρόγραμμα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ανάπτυξης στον χώρο της εικονικής πραγματικότητας”, δήλωσε ο Daping Chu του Πανεπιστημίου του Cambridge. «Ψάχνουμε τις έννοιες και τα συστατικά στοιχεία που θα δημιουργήσουν το σκηνικό για τα διασυνδεδεμένα, κοινής χρήσης και αυτόνομα αυτοκίνητα του μέλλοντος», πρόσθεσε ο Chu, ο οποίος είναι διευθυντής τόσο του Κέντρου Φωτονικών Συσκευών και Αισθητήρων όσο και του Κέντρου Προηγμένης Φωτονικής και Ηλεκτρονικής.

Καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται και τα οχήματα γίνονται όλο και πιο διασυνδεδεμένα, οι κατασκευαστές εργάζονται σε μια σειρά καινοτόμων συστημάτων για τη βελτίωση της ασφάλειας, και η Jaguar Land Rover δεν είναι η πρώτη που είχε την ιδέα για τη δημιουργία μιας 3D απεικόνισης μέσα στο αυτοκίνητο. Μέσα στον Ιούλιο, η Continental ανακοίνωσε μια συνεργασία με την startup Leia Inc. για την δημιουργία μιας ολογραφικής 3D οθόνης σχεδιασμένης για το ταμπλό του αυτοκινήτου, η οποία θα αυξάνει την ασφάλεια και την άνεση τόσο των οδηγών όσο και των επιβατών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις