Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Revolut, WWF και Rainforest Alliance συνεργάζονται για τον Αμαζόνιο

Η Revolut ανακοίνωσε χθες ότι συνεργάζεται με τη WWF και την Rainforest Alliance για να υποστηρίξει εκείνους που ασχολούνται με την καταστροφή που προκλήθηκε στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου.

Όλες οι δωρεές προς την Rainforest Alliance και WWF μέσω της Revolut χρηματοδοτούν μια σειρά βοηθειών που αποσκοπούν στην προστασία των τροπικών δασών καθώς και του Αμαζονίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέρος των χρημάτων από τις εισφορές θα δοθούν για την υποστήριξη ιατρικής περίθαλψης των τοπικών και ιθαγενών κοινοτικών, όπως και για την εκπαίδευση των κοινοτήτων σε θέματα πυρόσβεσης.

Οι χρήστες μπορούν να συνεισφέρουν μέσω της εφαρμογής, η οποία επιτρέπει σε όλους τους χρήστες να στρογγυλοποιούν τις πληρωμές με κάρτα και να προσφέρουν τη διαφορά σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Οι πελάτες μπορούν επίσης να κάνουν συνεισφέρουν, δημιουργώντας μια επαναλαμβανόμενη πληρωμή στις φιλανθρωπικές οργανώσεις ή πραγματοποιώντας εφάπαξ εισφορές.

Σημαντικό είναι επίσης ότι όλο το πόσο από τα χρήματα των εισφορών πηγαίνει στα φιλανθρωπικά ιδρύματα και η Revolut δεν χρεώνει για τις εισφορές και μεταφορές των χρημάτων. Δεν υπάρχει ελάχιστο ποσό εισφοράς και η λειτουργία μπορεί να ενεργοποιηθεί και να απενεργοποιηθεί από τους πελάτες ανά πάσα στιγμή.

Ο Nik Storonsky, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της Revolut δήλωσε: “Τα τροπικά δάση είναι ένα από τα σημαντικότερα οικοσυστήματα του κόσμου, και μετά λύπης μας βλέπουμε πυρκαγιές να καταστρέφουν σήμερα τεράστιες περιοχές του Αμαζονίου. Μέσω της δουλειάς μας με τη WWF και τη The Rainforest Alliance, θέλουμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να δωρίσουν εύκολα και να υποστηρίξουν τις προσπάθειες αντιμετώπισης των πυρκαγιών, να δώσουν έκτακτη βοήθεια και να προστατεύσουν τα τροπικά μας δάση».

Ο Rob Wood, Head of Partnership Communications στο WWF-UK δήλωσε: “Οι πυρκαγιές που καίνε τον Αμαζόνιο είναι ένα επείγον ζήτημα παγκόσμιας εμβέλειας, διότι δεν μπορούμε να καταπολεμήσουμε την κλιματική κρίση χωρίς να σταματήσουμε την καταστροφή των δασών μας. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Revolut για την υποστήριξη της και την παροχή που δίνει στους χρήστες της μέσω ενός εύκολου τρόπου εισφορών”.

Ο Han de Groot, Διευθύνων Σύμβουλος της Rainforest Alliance δήλωσε: “Μέσα από την 30ετή ιστορία της, η Rainforest Alliance έχει επικεντρωθεί στην πρόληψη της αποψίλωσης των δασών. Τα δάση, οι καλύτερες γεωργικές πρακτικές και η ολιστική διαχείριση της γης αποτελούν αποφασιστική συνιστώσα για τη μείωση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.”

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις