Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Softbank φέρνει στην Ευρώπη επιταχυντή μόνο για founders από υποεκπροσωπούμενες ομάδες!

Γυναίκες, έγχρωμοι, LGBTQ+, άτομα με αναπηρία και πρόσφυγες καλούνται να συμμετάσχουν

Η SoftBank Investment Advisers, η εταιρεία που διαχειρίζεται τις τεχνολογικές επενδύσεις του ιαπωνικού ομίλου, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα φέρει στην Ευρώπη το πρόγραμμα επιτάχυνσης Emerge, το οποίο επικεντρώνεται στη διαφορετικότητα. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εστιάζει σε εταιρείες των οποίων οι founders προέρχονται από υποεκπροσωπούμενες κοινωνικές ομάδες και δεν τους παρέχει απλώς εργαλεία και δικτύωση, αλλά και χρήματα, καθώς η Softbank δεσμεύεται να επενδύσει σε αυτές!

Το Emerge παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πέρυσι στις ΗΠΑ σε συνεργασία με τη Wework και υποστήριξε 14 νεοφυείς επιχειρήσεις. Μέχρι στιγμής, η Softbank ισχυρίζεται ότι έχει επενδύσει 5 εκατ. δολάρια σε 13 εξ αυτών. Ερχόμενη στην Ευρώπη, η εταιρεία έχει ακόμα μεγαλύτερα σχέδια. Σε συνεργασία με την Speedinvest (VC με έδρα της Βιέννη) και άλλα σημαντικά ευρωπαϊκά VCs, σχεδιάζει να παρέχει στις ομάδες της ένα μεγαλύτερο δίκτυο πιθανών επενδυτών και συνεργατών.

Το πρόγραμμα, διάρκειας οκτώ εβδομάδων, θα είναι ανοιχτό σε εταιρείες που βρίσκονται σε στάδιο seed και έχουν ήδη ένα βιώσιμο προϊόν με δυνατότητα επέκτασης. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι τουλάχιστον ένας ιδρυτής τους να είναι έγχρωμος/η, γυναίκα, άτομο με αναπηρία, πρόσφυγας ή μέλος της LGBTQ + κοινότητας. Μετά την επιλογή των ομάδων, οι επενδυτές πρόκειται να επενδύσουν σε αυτές, με την Softbank και την Speedinvest  να διαθέτουν 2,5 εκατ. δολάρια η καθεμία και τα υπόλοιπα funds να συμμετέχουν με μικρότερα ποσά.
Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως λόγω των περιορισμών που επιβάλλει η πανδημία, ωστόσο ενδέχεται να υπάρξουν και κάποιες συναντήσεις τους επόμενους μήνες αναλόγως των συνθηκών. 
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις