Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το Ελ Σαλβαδόρ η πρώτη χώρα που αναγνωρίζει το Bitcoin ως νόμιμο νόμισμα

Το Ελ Σαλβαδόρ είναι επίσημα η πρώτη χώρα παγκοσμίως που αναγνώρισε το bitcoin ως νόμιμο νόμισμα. Οι νομοθέτες της χώρας της Κεντρικής Αμερικής ψήφισαν κατά πλειοψηφία υπέρ νέου νόμου που προβλέπει τη νομιμοποίηση του κρυπτονομίσματος, ανεβάζοντας την τιμή του κατά 5% αμέσως μετά την ψηφοφορία.

 

Ο νόμος, ο οποίος θα πρέπει να περάσει και από το Κογκρέσο της χώρας πριν τεθεί σε ισχύ, σκοπεύει να αναγνωρίζει το bitcoin ως ένα νόμιμο νόμισμα με απελευθερωτική δύναμη, που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οποιαδήποτε συναλλαγή φυσικών ή νομικών προσώπων. Βάσει αυτού, οι τιμές προϊόντων θα μπορούν να αναγράφονται σε bitcoin, οι φορολογικές υποχρεώσεις να πληρώνονται στο ψηφιακό νόμισμα και οι συναλλαγές με bitcoin δεν θα υπόκεινται σε φόρο υπεραξίας.

Σύμφωνα με το νόμο, η συναλλαγματική ισοτιμία του Bitcoin με το δολάριο ΗΠΑ “θα καθοριστεί ελεύθερα από την αγορά” και το κράτος “προωθήσει την απαραίτητη εκπαίδευση και τους μηχανισμούς έτσι ώστε ο πληθυσμός να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτού του είδους τις συναλλαγές”.  Σημειώνεται ότι σήμερα το 70% των κατοίκων του Ελ Σαλβαδόρ δεν έχει πρόσβαση σε παραδοσιακές χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. Επομένως τα κρυπτονομίσματα θεωρούνται μια λύση που θα μπορέσει να αυξήσει την οικονομική ένταξη και ισότητα στη χώρα.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις