Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Daimler χρησιμοποιεί blockchain για την εκτίμηση της αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η Beijing Mercedes-Benz Sales Service (BMBS), μια “κοινοπραξία” πωλήσεων μεταξύ της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Daimler της Κινέζικης BAIC Motor, θα χρησιμοποιήσει μια πλατφόρμα blockchain για την εκτίμηση της αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων σε πραγματικό χρόνο, σύμφωνα με δημοσίευμα.

Η BMBS θα χρησιμοποιήσει μια πλατφόρμα blockchain που έχει αναπτύξει η Κινέζικη PlatOn – υπολογιστικό δίκτυο που αναπτύσσει λύσεις σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των πληρωμών και της υγειονομικής περίθαλψης- η οποία θα στέλνει τα δεδομένα κάθε οχήματος σε πραγματικό χρόνο σε εγκεκριμένους αποδέκτες προκειμένου αυτοί να μοιράζονται στατιστικά και δυναμικά δεδομένα του οχήματος με τοπικούς αντιπροσώπους, επιθεωρητές οχημάτων και ιδιοκτήτες μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, αναφέρει το CoinTelegraph.

Αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει την BMBS να αυξήσει την εμπιστοσύνη των αγοραστών στο “αποθεματικό” μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της, καθώς μπορεί να παρέχει πιο λεπτομερή στοιχεία για το ιστορικό αυτοκινήτων και να προσαρμόζει ανάλογα την τιμή. Μακροπρόθεσμα, θα μπορούσε να ενισχύσει το μερίδιο της BMBS στην αυξανόμενη αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της Κίνας, η οποία περιελάμβανε πωλήσεις 14 εκατ. οχημάτων το 2018.

Η πλατφόρμα αυτή είναι μία από τις πολλές εφαρμογές της τεχνολογίας Blockchain που δοκιμάζονται από τη Daimler. Σύμφωνα με το Business Insider, η εταιρεία χρησιμοποιεί την τεχνολογία τόσο στην εφοδιαστική της αλυσίδα όσο και στις πληρωμές.

Συγκεκριμένα, τον Φεβρουάριο του 2019, η Daimler ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την εταιρεία Icertis για την εφαρμογή του blockchain στην αλυσίδα εφοδιασμού της. Η Daimler σκόπευε να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία για να παρακολουθεί κατά πόσον οι προμηθευτές πληρούν τα πρότυπα που απαιτεί η ίδια από τους συνεργάτες της, ιδιαίτερα όσον αφορά τις συνθήκες εργασίας και τα πρότυπα δεοντολογίας.

Μόλις τον προηγούμενο μήνα, η Daimler ανέπτυξε μια πιλοτική λύση πληρωμών για τη φόρτιση των ηλεκτρικών φορτηγών της, σε συνεργασία με τη γερμανική τράπεζα Commerzbank. Η λύση “παρακολουθεί” και να διευκολύνει κάθε συναλλαγή, επιτρέποντας την πραγματοποίηση της πληρωμής χωρίς ανθρώπινη επαλήθευση.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις