Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τον 9ο κύκλο επιτάχυνσης του ΟΚ!Τhess

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τον 9ο κύκλο επιτάχυνσης του ΟΚ!Τhess!

Το πρόγραμμα επιτάχυνσης της προ-θερμοκοιτίδας του ΟΚ!Τhess απευθύνεται σε όσους έχουν νέες ιδέες και θα ήθελαν να στήσουν μια καινοτόμα επιχείρηση (startup). Πρόκειται για ένα 3μηνο πρόγραμμα εκπαίδευσης και υποστήριξης που στόχο έχει να καθοδηγήσει νέους επιχειρηματίες, φοιτητές, ερευνητές, ομάδες και γενικότερα όποιον θέλει να αναπτύξει την καινοτόμο ιδέα του σε ένα βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο.

Το πρόγραμμα του 9ου κύκλου επιτάχυνσης αποτελείται από εξειδικευμένα εργαστήρια/masterclasses σε θεμελιώδη θέματα επιχειρηματικότητας, εβδομαδιαίο coaching από έμπειρα στελέχη και mentoring από κορυφαίους επιχειρηματίες της περιοχής σχετικά με τις ανάγκες της κάθε ομάδας. Ο επιταχυντής περιλαμβάνει επίσης ευκαιρίες παρουσίασης, meetups για την ανταλλαγή best practices, παρουσιάσεις επιχειρηματικών εργαλείων, δραστηριότητες δικτύωσης με εκπροσώπους του οικοσυστήματος επιχειρηματικότητας και δυνατότητα συμμετοχής σε διαγωνισμούς.

Οι ομάδες αφού ολοκληρώσουν τον κύκλο επιτάχυνσης συμμετέχουν στα Demo Days του OK!Thess και έχουν την δυνατότητα να διεκδικήσουν χρηματοδότηση παρουσιάζοντας την ιδέα τους σε Έλληνες και ξένους angel investors και VC funds. Από τις συναντήσεις επενδυτών και startuppers στα Demo Day, έχουν προκύψει επενδύσεις άνω του 1.200.000 ευρώ.

Στους οκτώ προηγούμενους κύκλους του προγράμματος υποβλήθηκαν περισσότερες από 200 αιτήσεις συμμετοχής, από τις οποίες επελέγησαν περίπου 68 ομάδες και 24 από αυτές είναι ήδη στην αγορά σημειώνοντας σημαντικές πωλήσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Επιπλέον έγιναν συνολικά 1.300 ώρες εργαστηρίων προσφέροντας συμβουλευτική και ουσιαστική υποστήριξη με στόχο οι ιδέες των συμμετεχόντων να αναπτυχθούν επιχειρηματικά.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από τον Δήμο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας (ΑΖΚ), τα 4 ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης της πόλης (ΑΠΘ, ΠΑΜΑΚ, ΔΙΠΑΕ και ΑΤΕΙΘ), τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), το Κέντρο Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) και τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ).

Χρονοδιάγραμμα του προγράμματος

Περίοδος Αιτήσεων: 5 Σεπτεμβρίου με 22 Σεπτεμβρίου 2019

Περίοδος Αξιολόγησης: 23 Σεπτεμβρίου με 9 Οκτωβρίου 2019

Η αξιολόγηση των προτάσεων είναι διαδικασία δύο φάσεων.

Η πρώτη αξιολόγηση γίνεται μέσω τηλεφωνικής συνέντευξης που θα πραγματοποιηθεί στις 23-26 Σεπτεμβρίου.

Οι ομάδες που θα επιλεγούν καλούνται να παρακολουθήσουν έναν υποχρεωτικό κύκλο εργαστηρίων, το Bootcamp week.

Το Bootcamp week αποτελείται από:
  • Ένα εκτεταμένο Σαββατοκύριακο που ξεκινά το απόγευμα της Παρασκευής 4 Οκτωβρίου και τελειώνει το απόγευμα της Κυριακής 6 Οκτωβρίου
  • Ένα υποχρεωτικό απογευματινό masterclass την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου
  • Ένα υποχρεωτικό απογευματινό masterclass την Τρίτη 8 Οκτωβρίου
  • Η δεύτερη αξιολόγηση θα πραγματοποιηθεί στις 9 Οκτωβρίου.

Οι ομάδες θα παρουσιάσουν εκ νέου την ιδέα τους σε μια επιτροπή αξιολόγησης, σε pitching event. Οι ομάδες που θα επιλεγούν μετά το pitching event, θα είναι τελικά εκείνες που θα συμμετέχουν στον επόμενο κύκλο της θερμοκοίτησης.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε εδώ. Για να δηλώσετε συμμετοχή, πατήστε εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις