Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Αμυντικό εξοπλισμό από την ελληνική Theon Sensors θα προμηθευτεί η Ελβετία

Η Ελληνική ΤΗΕΟΝ SENSORS σε συνεργασία με τη SAFRAN VECTRONIX πρόκειται να προμηθεύσει τις Ελβετικές Ένοπλες Δυνάμεις με νέα όργανα νυχτερινής όρασης καθώς και να αναλάβει την αναβάθμιση των υπαρχόντων συστημάτων τους, μετά από έγκριση του ελβετικού κοινοβουλίου.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα που εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο αφορά στην ανάθεση προμήθειας 187 εκ. ελβετικών φράγκων για ηλεκτρο-οπτικά συστήματα προς τις Ελβετικές Ένοπλες Δυνάμεις. Από αυτά, περίπου 100 εκ. ελβετικά φράγκα αφορούν στα προϊόντα που θα κατασκευαστούν από την κοινοπραξία ΤΗΕΟΝ SENSORS και SAFRAN VECTRONIX.

Η ΤΗΕΟΝ SENSORS αναλαμβάνει να παραδώσει 8.385 νέα δίκυαλα νυχτερινής όρασης τύπου NYX και να αναβαθμίσει 5.700 ήδη υπάρχοντα όργανα νυχτερινής όρασης. Το μεγαλύτερο μέρος της συμφωνίας αναφέρεται στην παράδοση νέων οργάνων, και δη στην πιο πρόσφατη έκδοση του δίκυαλου νυχτερινής όρασης ΝΥΧ, που θεωρείται το πλέον “best seller” night vision στην παγκόσμια αγορά.

Για το ελβετικό συμβόλαιο, το παρεχόμενο από τη ΤΗΕΟΝ σύστημα θα συναρμολογηθεί από τη VECTRONIX στην Ελβετία, όπως προβλέπει η ελβετική νομοθεσία περί αντισταθμιστικών για τον κύριο ξένο υποκατασκευαστή (τη ΤΗΕΟΝ SENSORS στην προκειμένη περίπτωση).

Το στάδιο της συναρμολόγησης στην Ελβετία θα γίνει από μηχανικούς τόσο της THEON SENSORS, όσο και της SAFRAN VECTRONIX, ενώ η ΤΗΕΟΝ θα παρέχει όλη την τεχνική και εκπαιδευτική υποστήριξη για το τελικό στάδιο της συναρμολόγησης.

Με πληροφορίες από real.gr

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις