Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Πρόσβαση στο δίκτυο και τα εργαλεία της Visa αποκτούν οι FinTechs

H Visa έρχεται πιο «κοντά» στις FinTech εταιρείες, ανοίγοντας ένα διαδικτυακό portal το οποίο θα τους δώσει πρόσβαση στο δίκτυο και τις τεχνολογίες της.

Η εταιρεία εκτιμά ότι καταναλωτικές πληρωμές ύψους 17 τρις. δολαρίων πραγματοποιούνται ακόμη με μετρητά ή επιταγές και ότι υπάρχουν 1,7 δις. άνθρωποι σε όλο τον κόσμο οι οποίοι εξακολουθούν να είναι εκτός του επίσημου χρηματοπιστωτικού τομέα.

Το γεγονός αυτό αποτελεί μια τεράστια ευκαιρία για FinTech εταιρείες με νέες μορφές ψηφιακών πληρωμών και η Visa, θέλοντας να τις βοηθήσει να την εκμεταλλευτούν – αλλά και να παραμείνει η ίδια στο «παιχνίδι» – δημιούργησε το εν λόγω portal, ονόματι Visa Partner.

Το Visa Partner είναι ουσιαστικά ένα one-stop shop που απλοποιεί τη διαδικασία του να συνεργαστεί κανείς με τη Visa, βοηθώντας τις FinTechs να «εκμεταλλευτούν» το δίκτυο, τους πόρους και τα εργαλεία της. Το portal βοηθά επίσης στην αδειοδότηση, τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς ενώ περιέχει και εκπαιδευτικά βίντεο που διδάσκουν τα βασικά γύρω από τις πληρωμές.

«Οι Fintechs καινοτομούν συνεχώς στο δίκτυό μας και δημιουργούν νέους τύπους ροών πληρωμών…» δήλωσε ο Terry Angelos, παγκόσμιος επικεφαλής FinTech της Visa. «Με το λανσάρισμα του Visa Partner, διευκολύνουμε τη συνεργασία των Fintechs με τη Visa, επιτρέποντάς τους να καινοτομούν ταχύτερα και να εισάγουν νέες ροές πληρωμών στην αγορά».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις