Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Revolut επεκτείνεται σε 24 νέες χώρες με την βοήθεια της Visa

Revolut και Visa ανακοίνωσαν σήμερα την επέκταση αλλά και την εμπέδωση της συνεργασίας τους η οποία θα υποστηρίξει την προσφορά υπηρεσιών σε 24 νέες χώρες αγορές – φτάνοντας το συνολικό παγκόσμιο αποτύπωμα της Revolut σε 56 αγορές.

Βασικός συνεργάτης της Revolut μέχρι σήμερα ήταν η Mastercard μια και η πλειοψηφία των καρτών που προσφέρει, συμπεριλαμβανομένων των μεταλλικών, προέρχεται από αυτήν στην Ευρώπη Από το 2016 που ξεκίνησε η συνεργασία με την Visa στην Ευρώπη άρχισαν να εμφανίζονται σταδιακά και κάρτες Visa στην αγορά.

Η Visa αναλαμβάνει ενεργό ρόλο στη συνεργασία με τις Fintechs και τους αναδυόμενους παίκτες που εισέρχονται με ταχύ ρυθμό στο οικοσύστημα πληρωμών“, ανέφερε ο επικεφαλής των προϊόντων της Visa, Jack Forestell στο pymnts.com. Ο Forestell εξήγησε ότι η εκτεταμένη παγκόσμια παρουσία της Visa θα βοηθήσει την Revolut να επιταχύνει την ανάπτυξη στις τοπικές αγορές-χώρες παρέχοντας γνώση και ερευνητικές πληροφορίες για να γίνει η προσέγγιση των καταναλωτών πιο προσωποποιημένη, πετυχημένη και ταχύτερη.

Η Revolut προσφέρει στους καταναλωτές μια σειρά ψηφιακών χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών μέσω μιας εφαρμογής για Smartphones, συμπεριλαμβανομένων των πληρωμών και μετατροπών σε διάφορα νομίσματα, ασφάλειες, αγοραπωλησίες μετοχών, οικονομικό προϋπολογισμό αλλά και προσωπικές πληρωμές (P2P), οι οποίες συνδέονται και με μια φυσική κάρτα.

Έτσι, η επιτυχία και επέκταση της προϋπάρχουσας συμφωνίας με τη Visa στην Ευρώπη θα επιτρέψει στην Revolut να ξεκινήσει τις υπηρεσίες της αρχικά στην Αυστραλία, τη Βραζιλία, τον Καναδά, την Ιαπωνία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Σιγκαπούρη και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Θα ακολουθήσουν στην συνέχεια η Αργεντινή, η Χιλή, η Κολομβία, το Χονγκ Κονγκ, η Κορέα, η Μαλαισία, το Μεξικό, οι Φιλιππίνες, η Σαουδική Αραβία, η Νότια Αφρική, η Ταϊβάν, η Ταϊλάνδη, η Ουκρανία και Βιετνάμ.

Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεχίζουμε την υπάρχουσα συνεργασία μας με τη Visa, κορυφαία εταιρεία στον τομέα των ψηφιακών πληρωμών, η οποία θα φέρει ζωή στο κοινό όραμά μας για απρόσκοπτη και καινοτόμο εμπειρία πληρωμών“, δήλωσε ο Nikolay Storonsky, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος Revolut. “Η νέα παγκόσμια συμφωνία με τη Visa είναι ζωτικής σημασίας για την Revolut καθώς προχωρούμε σε εισχώρηση νέων αγορών εκτός Ευρώπης για να προσφέρουμε στους καταναλωτές όλες τις τεχνολογικές και οικονομικές καινοτομίες που προσφέρουμε στους Ευρωπαίους καταναλωτές εδώ και χρόνια“.

Η Revolut έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο στην παροχή καινοτόμων και μοναδικών εμπειριών στους Ευρωπαίους καταναλωτές της. Είμαστε ενθουσιασμένοι που επεκτείνουμε τη σχέση μας, καθώς η Revolut επιδιώκει να επιτύχει τις παγκόσμιες φιλοδοξίες ανάπτυξης της μέσω του δικτύου της Visa “, δήλωσε ο Jeni Mundy, Διευθύνων Σύμβουλος Visa της Βρετανίας και της Ιρλανδίας. “Με την αποδοχή της Visa σε σχεδόν 54 εκατομμύρια εμπορικές τοποθεσίες σε περισσότερες από 200 χώρες, έχουμε την κλίμακα, την εμπειρία και την τεχνογνωσία για να βοηθήσουμε τις fintech όπως την Revolut παγκόσμια επιτυχία“.

Σε ότι αφορά στην Ευρώπη, οι νέες κάρτες θα είναι 50%-50% από Visa και Mastercard ενώ εκτός Ευρώπης οι κάρτες θα είναι κυρίως από τη Visa.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις