Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η PayPal αποσύρεται επίσημα από το Libra Association του Facebook

H PayPal αποσύρθηκε επίσημα από το Libra Association, δηλώνοντας ωστόσο ότι εξακολουθεί να “υποστηρίζει τις προσδοκίες του Libra” και ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται με το Facebook στο μέλλον. Η εταιρεία, σε ανακοίνωσή της, τόνισε ότι θέλει να επικεντρωθεί στα υφιστάμενα προϊόντα και υπηρεσίες της και να εκδημοκρατίσει την πρόσβαση σε χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες.

Ο Dante Disparte, επικεφαλής πολιτικής και επικοινωνιών του Libra Association, δήλωσε σχετικά: “Αναγνωρίζουμε ότι η αλλαγή είναι δύσκολη και ότι κάθε οργανισμός που ξεκίνησε αυτό το ταξίδι θα πρέπει να κάνει τη δική του αξιολόγηση κινδύνων και ωφελειών από τη δέσμευση…”.

Το Libra, το κρυπτονόμισμα του Facebook έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων από όταν ανακοινώθηκε, τον Ιούνιο. Ευρώπη και ΗΠΑ αντιδρούν και ελέγχουν εξονυχιστικά την προσπάθεια του Facebook ενώ αυξάνονται οι “φωνές” που μιλούν για δημόσια κρυπτονομίσματα. Το Facebook έχει προσπαθήσει κατά καιρούς να μετριάσει τους φόβους γύρω από το libra, λέγοντας ότι θα επιτρέψει τον διεξοδικό έλεγχο του πριν την κυκλοφορία του και διαβεβαιώνοντας ότι το Facebook δεν θα έχει μονομερή έλεγχο του νομίσματος.

Αυτός άλλωστε είναι και ο σκοπός που φτιάχτηκε εξαρχής το Libra Association, μια ένωση 28 εταιρικών υποστηρικτών που υποτίθεται ότι θα βοηθήσουν στην διαχείριση του νέου κρυπτονομίσματος. Όπως είχε ανακοινωθεί από την πρώτη στιγμή, όλα τα ιδρυτικά μέλη της Ένωσης θα επένδυαν τουλάχιστον 10 εκατ. δολάρια για να χρηματοδοτήσουν τα λειτουργικά κόστη της Ένωσης και να λανσάρουν ένα “κινητροδοτικό” πρόγραμμα για την υιοθέτηση του κρυπτονομίσματος. Όμως, οι επενδύσεις αυτές δεν έχουν γίνει μέχρι σήμερα, και οι επενδυτές, όπως βλέπουμε, αρχίζουν και αποχωρούν.

Η “οπισθοχώρηση” της Paypal ενδέχεται να επηρεάσει κι άλλους και να φέρει “τριγμούς” στη συμμαχία. Άλλωστε, όπως ανέφερε η Wall Street Journal, την Τετάρτη -πριν τη δημόσια ανακοίνωση της Paypal- η Mastercard και άλλοι οικονομικοί εταίροι του Libra Association έχουν αρχίσει να “ξανασκέφτονται” τη συμμετοχή τους, μετά τις αντιδράσεις των κυβερνητικών αξιωματούχων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις