Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η 83North “έκλεισε” νέο fund 300 εκατ. δολαρίων για ευρωπαϊκές επενδύσεις

Στα 300 εκατ. δολάρια “έκλεισε” το νέο του fund το διεθνές VC 83North, με τη χρηματοδότηση της General Partner, Laurel Bowden. Με την “εισροή” του ποσού αυτού, τα κεφάλαια που διαχειρίζεται η 83North ξεπερνούν πλέον το 1,1 δις!

Το νέο fund θα επενδυθεί σε ευρωπαϊκές και ισραηλινές τεχνολογικές εταιρείες. Πιο συγκεκριμένα, ο Gil Goren, partner του 83North, δήλωσε: “Τα κέντρα δεδομένων και το cloud, το λογισμικό επιχειρήσεων, τα marketplaces και το fintech είναι τομείς στους οποίους έχουμε αναπτύξει τεχνογνωσία παγκόσμιας κλάσης και έχουμε επενδύσει […]. Είμαστε επίσης τυχεροί που υποστηρίζουμε εξαιρετικούς επιχειρηματίες σε νέους και αναδυόμενους τομείς όπως το IoT […] και έχουμε όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τη διασταύρωση της πληροφορικής και της υγειονομικής περίθαλψης, καθώς και για τις κάθετες εφαρμογές SaaS».

Με γραφεία σε Λονδίνο και Τελ Αβίβ, η εταιρεία έχει δείξει, σύμφωνα με το Tech.eu, την προτίμησή της σε αυτές τις αγορές αλλά και στην αμερικανική. Όσον αφορά αυτήν την διασυνοριακή επέκταση του VC, η Laurel Bowden, σχολίασε: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε σε όλα τα στάδια, όπου δουλεύουμε δίπλα-δίπλα με τις ιδρυτικές ομάδες για να χτίσουμε εταιρείες και να τις βοηθήσουμε να αναπτυχθούν σε παγκόσμια κλίμακα. Το μοντέλο μας μας δίνει πρόσβαση σε μερικά από τα καλύτερα ταλέντα στον κόσμο, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούμε να προσθέσουμε αξία εκθέτοντας τους επιχειρηματίες στις βέλτιστες πρακτικές του κάθε τομέα. Το χαρτοφυλάκιο μας είναι απόδειξη αυτού, με εταιρείες όπως η Celonis που ιδρύθηκε στη Γερμανία, η Siemplify που ιδρύθηκε στο Τελ Αβίβ και η Via – οι οποίες λειτουργούν τώρα στη Νέα Υόρκη. Άλλα παραδείγματα είναι η Mirakl, η οποία ιδρύθηκε στη Γαλλία, η Logz.io που ιδρύθηκε στο Τελ Αβίβ και η TIS ιδρύθηκε στη Γερμανία – όλα έχουν τώρα παρουσία στη Βοστώνη».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις