Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Για επενδύσεις σε ευρωπαϊκές startups “ετοιμάζεται” νέο fund με την υποστήριξη του ΕΤΕ

Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων ανακοίνωσε ότι χρηματοδότησε με 15 εκατ. ευρώ ένα νέο Κροατικό επενδυτικό ταμείο που ονομάζεται Feelsgood.

Η συμβολή καλύφθηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων, τον πυρήνα του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη, γνωστό και ως το σχέδιο Juncker.

Η προσφορά του Ευρωπαϊκού ταμείου αναμένεται να έχει σημαντικό αντίκτυπο σε εταιρείες της Κεντρικής και Νότιας Ευρώπης, διευκολύνοντας επενδύσεις. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το Feelsgood θα αποστείλει “επενδυτική αντιπροσωπεία” στην Κωνσταντινούπολη για το Global Fundraising Stage 2020 που θα λάβει χώρα στο πλαίσιο του World Business Angels Investment Forum (WBAF).

To Global Fundraising Stage, μια πλατφόρμα για startups που αναζητούν επενδύσεις, θα δώσει την ευκαιρία σε 100 επιλεγμένες startups και scaleups να παρουσιάσουν τις επιχειρήσεις τους στο Παγκόσμιο συνέδριο WBAF, που θα πραγματοποιηθεί στις 17-18 Φεβρουαρίου 2020. Στόχος του event είναι να παρουσιαστούν οι κορυφαίες startups και scaleups στον κόσμο, που αναζητούν χρηματοδότηση από 50 χιλ. έως 3 εκατ. ευρώ, με στόχο την παγκόσμια επέκταση.

Πιο συγκεκριμένα τώρα, το Feelsgood Social Impact Imvestment Fund, όπως είναι το πλήρες όνομά του, θα επενδυθεί σε Ευρωπαϊκές startups που ασχολούνται τη χρηματοοικονομική ένταξη, τη γεωργία και την κτηνοτροφία, την κυκλική οικονομία και τους τομείς της εκπαίδευσης και της υγειονομικής περίθαλψης, σε τομείς δηλαδή που έχουν προφανή κοινωνικό αντίκτυπο. Το fund ανέρχεται συνολικά στα 30 εκατ. ευρώ ενώ η μέση επένδυση θα είναι 1 εκατ. ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες για το Global Fundraising Stage μπορείτε να βρείτε εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις