Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο CapsuleT Accelerator έδωσε το “παρών” στο Startupnow Forum

Το “παρών” στο Startupnow Forum, που πραγματοποιήθηκε στις 23-24 Οκτωβρίου, έδωσε ο CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator, στηρίζοντας τη διοργάνωση ως Community Partner.

Σημειώνεται πως τo StartupnowForum είναι ένα πολυσυνέδριο επιχειρηματικότητας, καινοτομίας και τεχνολογίας. Μέσα σε 2 ημέρες startups, επενδυτές, επιχειρήσεις και οργανισμοί είχαν στη διάθεσή τους όλα τα απαραίτητα εργαλεία αλλά και τη δυνατότητα για one-on-one meetings, με σκοπό τη σύναψη επιτυχημένων επιχειρηματικών συμφωνιών και συνεργασιών.

Όσοι εξασφάλισαν το εισιτήριό τους και βρέθηκαν στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων είχαν τη ευκαιρία να παρακολουθήσουν panels ανοιχτής συζήτησης, στα οποία δεσπόζουσα θέση είχε φέτος ο τουρισμός και η καινοτομία στον κλάδο, με τη διενέργεια 2 σχετικών panels.

Σε ένα από αυτά, με θέμα “Experiential Τourism, Destination Brand Name and the Ρole of Ιnnovation” συμμετείχε ο Αλέξανδρος Βασιλικός, ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος ενώ τοποθετήθηκαν και οι: Δημήτρης Φραγκάκης, Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Κόσσυφας, Head of Travel της Google και Στυλιανός Γρηγοριάδης, CEO της Gault & Millau Hellas. Τη σχετική συζήτηση συντόνισε ο CEO της Dishcover Tours και μέλος της κοινότητας του επιταχυντή, Δημήτρης Γεωργίου.

 

Στη διάρκεια του panel, ιδιαίτερη μνεία έγινε στην ανάγκη ύπαρξης συνεργειών μεταξύ των επιμέρους φορέων του ελληνικού τουρισμού, τόσο δημοσίων όσο και ιδιωτικών που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο κλάδο, ενώ τέθηκαν επίσης και τα «θεμέλια» για έναν σχετικό, εποικοδομητικό διάλογο το προσεχές διάστημα, με στόχο τις συναφείς συμπράξεις.

Παράλληλα, το ξεχωριστό section που ήταν ειδικά αφιερωμένο στον CapsuleT περιελάμβανε μία σύντομη παρουσίαση του επιταχυντή και των δράσεών του από τη Διευθύντριά του, Κατερίνα Σαριδάκη, αλλά και σύντομη παρουσίαση του προϊόντος/υπηρεσίας καθεμιάς από τις ομάδες του επιταχυντή.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, “ο CapsuleT στηρίζει ενεργά πρωτοβουλίες όπως το StartupnowForum και θα εξακολουθήσει να προάγει παρόμοιες δράσεις, καθότι καινοτομία και τουρισμός είναι έννοιες σύμφυτες με το “DNA” του και αποτελούν πυλώνες της δημιουργίας του”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις