Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Δανία καλεί tech εταιρείες από όλον τον κόσμο να ενισχύσουν τον δημόσιο τομέα της

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, η Δανία είναι μία από τις κορυφαίες χώρες στον κόσμο όσον αφορά την ψηφιοποίηση του δημοσίου τομέα.

Παρά το γεγονός αυτό, είναι ζωτικής σημασίας το να συνεχίσει η χώρα να επιταχύνει τις  τεχνολογικές εξελίξεις και να υποστηρίξει ακόμα περισσότερο τη συνεργασία μεταξύ δημόσιων αρχών και τεχνολογικών εταιρειών.

Γι’ αυτό το λόγο, η Public.io, δανέζικη επενδυτική εταιρεία που βοηθά startups να “αλλάξουν” τον δημόσιο τομέα, δημιούργησε το GovTech Programme, μια πρωτοβουλία με τη μορφή challenge που έχει στόχο να υποστηρίξει και να ενισχύσει τη συνεργασία των φορέων. Το πρόγραμμα αυτό καλεί εταιρείες τεχνολογίας από τη Δανία και από όλον τον κόσμο να “φέρουν” τις πιο καινοτόμες λύσεις τους στον δημόσιο τομέα.

Οι εταιρείες με τις πιο υποσχόμενες ιδέες θα κληθούν να συμμετάσχουν σε μια φάση PoC 5 εβδομάδων που θα περιλαμβάνει έναν “διάλογο” της αγοράς με κυβερνητικούς αξιωματούχους και ειδικούς του τεχνολογικού τομέα. Στην τελική φάση, το πρόγραμμα θα παρουσιάσει μια σειρά προτάσεων σχετικά με τον τρόπο επίλυσης της συγκεκριμένης πρόκλησης. Οι εταιρείες που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα λάβουν οικονομική αποζημίωση για τις προσπάθειές τους.

Το πρόγραμμα ξεκινάει στις 6 Ιανουαρίου και λήγει στις 7 Φεβρουαρίου 2020. Μπορείτε να δείτε τις προκλήσεις, το ακριβές χρονοδιάγραμμα και να υποβάλετε την αίτησή σας, πατήστε εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις