Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η FundamentalVR εξασφάλισε 4,3 εκατ. λίρες για να εκπαιδεύσει χειρούργους μέσω VR

Η FundamentalVR, μία βραβευμένη medtech εταιρεία, εξασφάλισε μία χρηματοδότηση Α’ γύρου, ύψους 4,3 εκατ. λιρών, από την Downing Ventures, με τη συμμετοχή των Tern, Epic Private Equity, και Brighteyes Ventures.

Στη χρηματοδότηση, η οποία περιλαμβάνει και ένα μετατρέψιμο (σε μετοχές) δάνειο 0,5 εκατ. λιρών, συμμετέχουν επίσης ιατρικοί οργανισμοί όπως η Mayo Clinic, ένα από τα κορυφαία ιατρικά κέντρα στις ΗΠΑ και η Sana Kliniken, ο τρίτος μεγαλύτερος νοσοκομειακός οργανισμός στη Γερμανία. Σημειώνεται επίσης ότι ο νέος γύρος ανεβάζει την αξία της FundamentalVR στα 11,3 εκατ. λίρες.

Η Βρετανική εταιρεία έχει αναπτύξει μία πλατφόρμα ανάλυσης δεδομένων και εικονικής εκπαίδευσης,  που παρομοιάζεται με έναν “προσομοιωτή πτήσης για χειρουργούς”. Η πλατφόρμα εκπαίδευσης Fundamental Surgery της εταιρείας είναι το πρώτο λογισμικό χειρουργικής προσομοίωσης που “αξιοποιεί” το HapticVR, μια τεχνολογία που συνδυάζει το VR με την αίσθηση της αφής.

Σύμφωνα με το Tech.eu, η τεχνολογία της FundamentalVR έχει αναγνωριστεί από τους New York Times και το περιοδικό Fast Company, ήταν ανάμεσα στις 50 κορυφαίες εφευρέσεις του 2018 στο περιοδικό TIME και έλαβε φέτος το βραβείο Interactive Innovation του SXSW.

Παρόμοια τεχνολογία με αυτήν της FundamentalVR έχει αναπτύξει και η ελληνική OramaVR, η οποία προσφέρει επίσης εκπαίδευση ακριβείας – υψηλού επιπέδου σε χειρουργούς μέσω μιας ολοκληρωμένης πλατφόρμας VR προσομοίωσης χειρουργικών επεμβάσεων.

H Startup είναι ένα Spinoff του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας και έχει την έδρα της στο Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης, γραφεία στις Η.Π.Α. και συνεργασίες με νοσηλευτικά ιδρύματα και γνωστούς ορθοπεδικούς χειρουργούς σε Ευρώπη και Η.Π.Α.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις