Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Αυτός είναι ο τομέας με τις περισσότερες tech συνεργασίες τα τελευταία χρόνια

Η έλευση των νέων τεχνολογιών αλλάζει ραγδαία τις παραδοσιακές εταιρείες, οι οποίες προκειμένου να μην χαθούν στον κυκεώνα των εξελίξεων επιλέγουν ολοένα και περισσότερο να συνεργαστούν με τεχνολογικές startups και να “εκμεταλλευτούν” τις καινοτομίες τους.

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες εταιρείες, από κάθε τομέα, ακολουθούν αυτόν τον δρόμο ωστόσο, υπάρχει ένας τομέας που “πρωταγωνιστεί”. Πρόκειται για τον τομέα της τραπεζικής και των πληρωμών, ο οποίος “ηγείται” των συνεργασιών το διάστημα 2016-2019, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας GlobalData.

Συγκεκριμένα, το Disruptor Database της GlobalData, το οποίο αναλύει και παρουσιάζει τις τεχνολογικές συνεργασίες μεταξύ εταιρειών και τομέων, αποκαλύπτει ότι ο τομέας της της τραπεζικής και των πληρωμών ξεπέρασε το διάστημα αυτό άλλους τομείς όσον αφορά τη χρήση τεχνολογιών -κυρίως της τεχνητής νοημοσύνης.

Ο Manish Dixit, Disruptive Tech Analyst στη GlobalData, ανέφερε σχετικά: “Με την τεχνολογία να αποδιοργανώνει τα παραδοσιακά επιχειρηματικά μοντέλο, είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη συνεργασίας των επιχειρήσεων με αυτούς που ασκούν τεχνολογική καινοτομία, προκειμένου να παραμείνουν στο προσκήνιο”.

Όσον αφορά τους τομείς, το Disruptor Database αποκαλύπτει ότι big data, AI, cloud, Internet of Things και cybersecurity είναι αυτοί που “κυριαρχούν” ενώ τα επίπεδα συνεργασιών γύρω από το 3D printing, τα drones και τα αυτόνομα οχήματα παραμένουν χαμηλά.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις