Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Vodafone συνεργάζεται με την Linked Business και διευρύνει τις υπηρεσίες της

To Vodafone Business ανακοίνωσε τη συνεργασία του με την Linked Business, την ελληνική startup που «γεννήθηκε» μέσα στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος».

Μέσα από αυτήν την συνεργασία, το Vodafone Business θα χρησιμοποιήσει την καινοτόμο πλατφόρμα ανάλυσης Big Data και Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) της Linked Business για να παράσχει λύσεις νέας γενιάς, ειδικά διαμορφωμένες για τις ιδιαίτερες ανάγκες της εκάστοτε επιχείρησης, διευρύνοντας έτσι το χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών υψηλής τεχνολογικής αξίας.

Η πλατφόρμα της Linked Business παρέχει το σύνολο των διαθέσιμων B2B δεδομένων για τις ελληνικές επιχειρήσεις, καθώς και τα εργαλεία ανάλυσης και λήψης αποφάσεων για όλους τους κλάδους της αγοράς. Η εταιρεία έχει δημιουργήσει, ουσιαστικά, ένα «ζωντανό υπερμητρώο» της ελληνικής επιχειρηματικότητας, βασισμένο σε ανοικτά δημόσια δεδομένα, μέσα στο οποίο τοποθετούνται και διασυνδέονται οι επιχειρηματικές οντότητες στην Ελλάδα (εταιρείες και πρόσωπα).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Linked Business κέρδισε φέτος την πρώτη θέση στον 9ο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας NBG Business Seeds που διοργανώνει η Εθνική Τράπεζα και χαρακτηρίστηκε ως «η πιο ολοκληρωμένη πηγή για την ελληνική επιχειρηματικότητα».

Η Vodafone, από την άλλη, υιοθετεί γενικότερα τεχνολογίες Big Data και Τεχνητής Νοημοσύνης για να βελτιώσει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της, αλλά και να καταστήσει ακόμη πιο αποδοτική την καθημερινή της λειτουργία, αξιοποιώντας ένα ευρύ φάσμα σχετικών ψηφιακών εργαλείων. Στόχος της είναι, εκτός από το να προσφέρει καινοτόμες υπηρεσίες στους πελάτες της, να στηρίξει το «Brain Gain» στην Ελλάδα.

“Ψήφος εμπιστοσύνης στο τεχνολογικό οικοσύστημα της Ελλάδας”

Με αφορμή την έναρξη της εμπορικής συνεργασίας, ο διευθύνων σύμβουλος της Linked Business, Μιχάλης Βαφόπουλος δήλωσε: «Πιστεύουμε ότι οι λύσεις μας μπορούν να δώσουν απαντήσεις σε υπαρκτά προβλήματα των επιχειρήσεων, μέσα από τη χρήση τεχνολογιών αιχμής. Έχουμε βαθιά πεποίθηση στην αρχή που πρεσβεύει ότι μία επιχείρηση αναπτύσσεται παράλληλα με τους πελάτες της. Είμαστε υπερήφανοι που η Vodafone – μία εταιρεία – καταλύτης για την ελληνική οικονομία – επέλεξε να συνεργαστεί μαζί μας στο πεδίο των Big Data και της Τεχνητής Νοημοσύνης».

Η γενική διευθύντρια του Vodafone Business, Κάτια Σταθάκη δήλωσε: «Στη Vodafone πιστεύουμε ότι μέσα από την τεχνολογία, θα προκύψουν καταπληκτικές ιδέες που θα βοηθήσουν στο να γίνουν οι ζωές μας ευκολότερες, υγιέστερες κι εξυπνότερες. Θέλουμε οι ευκαιρίες και οι υποσχέσεις ενός καλύτερου ψηφιακού αύριο να γίνουν κτήμα όλων, γι’ αυτό και στηρίζουμε τα startups και τη νεανική επιχειρηματικότητα. Η συνεργασία μας με την Linked Business δεν είναι μόνο μία ψήφος εμπιστοσύνης στο τεχνολογικό οικοσύστημα της Ελλάδας, αλλά και σηματοδοτεί τόσο την πίστη μας στον στόχο για ένα “Brain Gain” όσο και την ανάγκη οι επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν νέες τεχνολογίες, όπως τα big data και η τεχνητή νοημοσύνη, ώστε να πορευθούν με επιτυχία στον διεθνή ανταγωνισμό».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις