Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Lyft “αποσύρεται” από έξι πόλεις και απολύει προσωπικό

Η Lyft ενημέρωσε σήμερα τους υπαλλήλους της ότι αποσύρει τα πατίνια της από έξι αμερικανικές αγορές – του Nashville, του San Antonio, της Atlanta, του Phoenix, του Dallas και του Columbus.

“Επιλέγουμε να επικεντρωθούμε στις αγορές όπου μπορούμε να έχουμε το μεγαλύτερο αντίκτυπο”, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Lyft στο TechCrunch. «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στην ανάπτυξη της επιχείρησης μας αλλά θα μεταφέρουμε τους πόρους μας από τις μικρότερες αγορές προς τα εκεί που υπάρχουν μεγαλύτερες ευκαιρίες».

Η απόφαση αυτή πάρθηκε, επομένως, επειδή η εταιρεία αντιλήφθηκε ότι οι πόλεις με τον μεγαλύτερο πληθυσμό είναι καλύτερες για τις λύσεις που προσφέρει, και οι έξι πόλεις που προαναφέραμε δεν είναι μέσα σε αυτές. Ωστόσο, η “απόσυρση” αυτή, συνεπάγεται με την απόλυση 20 ατόμων από την ομάδα της, που συνολικά περιλαμβάνει 400 υπαλλήλους. Τη δουλειά τους θα χάσουν επίσης και κάποιοι συνεργάτες που είναι υπεύθυνοι για τη φόρτιση ή τη μετακίνηση των πατινιών.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Lyft προχωρά σε απολύσεις – νωρίτερα φέτος η εταιρεία απέλυσε περίπου πενήντα άτομα, τα περισσότερα από τα οποία είχαν προστεθεί στην ομάδα μετά την εξαγορά της Motivate από την Lyft.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις