Η Airbnb χορηγός των Ολυμπιακών Αγώνων με deal 500 εκατ. δολαρίων

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (IOC) και η Airbnb ανακοίνωσαν χθες μια σημαντική συμφωνία για την υποστήριξη του Ολυμπιακού Κινήματος μέχρι το 2028.

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο φορείς συμφώνησαν σε μια συνεργασία εννέα ετών, η οποία στοχεύει να ωφελήσει τόσο τις πόλεις υποδοχής, τους θεατές και τους φιλάθλους, όσο και τους ίδιους τους αθλητές. Αξίζει να σημειωθεί ότι το χορηγικό deal έκλεισε, σύμφωνα με τους Financial Times, στα 500 εκατ. δολάρια!

Καταλύματα για όλους

Η κοινή αυτή προσπάθεια, η οποία θα είναι σύμφωνη με τους στόχους της Αειφόρου Ανάπτυξης του ΟΗΕ, επιδιώκει να παρέχει ταξιδιωτικές επιλογές που είναι ενισχύουν την οικονομία, δεν αποκλείουν κανέναν κοινωνικά και είναι περιβαλλοντικά βιώσιμες. Η συμφωνία περιλαμβάνει την παροχή καταλυμάτων που θα μειώσουν το κόστος για τους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων, θα ελαχιστοποιήσουν την ανάγκη κατασκευής νέων υποδομών στέγασης για την περίοδο αυτή και θα παράγουν άμεσα έσοδα για τους τοπικούς οικοδεσπότες και τις κοινότητες. Παράλληλα, και σε συνεργασία με την Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή (IPC), η Airbnb θα προωθήσει επίσης καταλύματα που υποστηρίζουν την προσβασιμότητα για άτομα με αναπηρίες ή άλλες ανάγκες.

Προπονήσεις με “χρυσούς” πρωταθλητές

Η ΔΟΕ και η Airbnb θα λανσάρουν επίσης την υπηρεσία Airbnb Olympian Experience, προκειμένου να παράσχουν άμεσες ευκαιρίες κέρδους στους αθλητές. Η νέα αυτή κατηγορία, που θα ξεκινήσει να “τρέχει” στις αρχές του 2020, θα περιλαμβάνει εμπειρίες όπως την ευκαιρία να προπονηθεί κάποιος με έναν αθλητή των Ολυμπιακών Αγώνων, ή να ταξιδέψει μαζί του και να εξερευνήσει μια πόλη. Τους επόμενους μήνες, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και η Airbnb θα παρέχουν στήριξη και “εκπαίδευση” σε όσους αθλητές θελήσουν να συμμετάσχουν στην πλατφόρμα Airbnb Experiences.

Πρωτοβουλίες για τους πρόσφυγες

Η Airbnb θα υποστηρίξει επίσης τη ΔΟΕ προκειμένου να συνεχίσει να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες σε όλο τον κόσμο. Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή υποστηρίζει διαχρονικά τους πρόσφυγες με πληθώρα δράσεων, μεταξύ των οποίων η συνεργασία με την Υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) από το 1994 και η δημιουργία της Ολυμπιακής Ομάδας Προσφύγων  για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 και του 2020. Από την πλευρά της η Airbnb υποστηρίζει πρωτοβουλίες για πρόσφυγες από το 2015 μέσω του προγράμματος “Open Homes”, το οποίο συνδέει “γενναιόδωρους” οικοδεσπότες με ανθρώπους που χρειάζονται προσωρινή στέγαση, συμπεριλαμβανομένων των προσφύγων. Τώρα, ΔΟΕ και Airbnb μαζί θα “ανοίξουν” νέα προγράμματα με στόχο να παρέχουν μακροπρόθεσμη υποστήριξη στους πρόσφυγες.

Ο Πρόεδρος της ΔΟΕ, Thomas Bach, δήλωσε σχετικά: “Αυτή η καινοτόμα συνεργασία υπογραμμίζει τη στρατηγική μας να διαβεβαιώσουμε ότι η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων είναι βιώσιμη και αφήνει μία “κληρονομιά” στην κοινότητα των οικοδεσποτών. Με την υποστήριξη της Airbnb θα αναπτύξουμε επίσης νέες ευκαιρίες για τους αθλητές σε όλον τον κόσμο, προκειμένου να δημιουργήσουν δικές τους άμεσες ροές εσόδων μέσω της προώθησης της φυσικής δραστηριότητας και των Ολυμπιακών αξιών. Μέσω αυτής  της συνεργασίας θα υπάρξει άμεσο όφελος για τους αθλητές πέρα από τα 5 δισ. δολάρια που η ΔΟΕ διανέμει κατά τη διάρκεια αυτής της Ολυμπιάδας προς όφελός τους στις Οργανωτικές Επιτροπές και τις αθλητικές οργανώσεις σε όλο τον κόσμο».

Ένα βήμα πριν το Χρηματιστήριο

Υπενθυμίζεται ότι η Airbnb σχεδιάζει να μπει στο χρηματιστήριο μέσα στο 2020. Η εταιρεία – της οποίας η αξία είχε αγγίξει τα 31 δισ. δολάρια τον Σεπτέμβριο του 2017- είχε προαναγγείλει τα σχέδια της για IPO ήδη από τον Μάρτιο. Τότε, ο Nathan Blecharczyk, συνιδρυτής της Airbnb είχε δηλώσει στο Business Insider ότι η εταιρεία ετοιμάζεται να μπει στο χρηματιστήριο αλλά “δεν έχει αποφασίσει αν αυτό θα γίνει το 2019”. Τώρα φαίνεται ότι οι συνθήκες έχουν “ωριμάσει” και η Airbnb είναι ένα βήμα πιο κοντά στο χρηματιστήριο, αν και η εταιρεία δεν έθεσε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, πέρα από το “μέσα στο 2020”.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις