Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Σούπερ μάρκετ και pop up καταστήματα χωρίς ταμίες σχεδιάζει η Amazon

Η Amazon ετοιμάζεται να ανοίξει σούπερ μάρκετ και pop-up καταστήματα χωρίς ταμίες καθώς και να μεταπουλήσει την τεχνολογία της σε άλλους εμπόρους λιανικής.

Oι πρωτοβουλίες αυτές ενδέχεται να ξεκινήσουν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2020, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, καθώς η εταιρεία δοκιμάζει ήδη τη λειτουργία ενός σούπερ μάρκετ χωρίς ταμίες, σε έναν χώρο 966 τ.μ. στο Σιάτλ.

H Amazon άνοιξε το πρώτο Amazon Go, στην έδρα της στο Σιάτλ σχεδόν πριν από δύο χρόνια και τώρα “τρέχει” καταστήματα σε 21 τοποθεσίες σε όλες τις ΗΠΑ. Η ιδέα του σούπερ μάρκετ “Go” ήταν και ο αρχικός στόχος της εταιρείας που όμως εγκαταλείφθηκε γρήγορα και έδωσε τη θέση του σε μικρότερα και πιο απλά “παντοπωλεία”. Τα περισσότερα “Go” είναι μικρά και έχουν περιορισμένα προϊόντα όπως ποτά, έτοιμα σάντουιτς, σαλάτες, κάποια φάρμακα.

Τώρα, που η τεχνολογία της Amazon έχει βελτιωθεί, φαίνεται να έχει έρθει η ώρα για να πραγματοποιηθεί ο αρχικός στόχος – η Amazon στοχεύει να υποστηρίξει καταστήματα στο μέγεθος ενός τυπικού σύγχρονου σούπερ μάρκετ. Ήδη, στο κατάστημα που λειτουργεί δοκιμαστικά οι μηχανικοί ελέγχουν τις κάμερες και τη λειτουργία τους με μεγάλες ομάδες ανθρώπων.

Εκτός από τα σούπερ μάρκετ, η Amazon φαίνεται να δουλεύει και σε ένα είδος “περιπτέρου”, μια “μικρογραφία” των Amazon Go, σχεδιασμένο για πιο γρήγορη εγκατάσταση σε σχέση με τον εξοπλισμό ενός εμπορικού χώρου με τον εξοπλισμό της εταιρείας. Τα “περίπτερα” αυτά προορίζονται για χρήση σε mall, γήπεδα και άλλους χώρους μαζικής προσέλευσης κόσμου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις