Κάλεσμα σε startups που “συνδυάζουν” τρόφιμα και γεωργία με data science

0

Το project H2020 AGINFRAplus, μια πρωτοβουλία που υποστηρίζεται από την ελληνική Agroknow αναζητά ευρωπαϊκές startups που δραστηριοποιούνται στους τομείς των τροφίμων και της γεωργίας, χρησιμοποιώντας την επιστήμη των δεδομένων, στο πλαίσιο νέου διαγωνισμού.

Στον διαγωνισμό, ο οποίος θα απονείμει 10,000 ευρώ στο πιο καινοτόμο επιχειρηματικό μοντέλο, μπορούν να συμμετάσχουν startups και ΜμΕ που: έχουν ετήσια έσοδα κάτω του ενός εκατ. ευρώ, έχουν έδρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δραστηριοποιούνται στους προαναφερθέντες τομείς και έχουν επιχειρηματικό μοντέλο το οποίο τροφοδοτείται από ένα ή περισσότερα στοιχεία της επιστήμης των δεδομένων.

Ο νικητής, εκτός από το χρηματικό έπαθλο, θα κερδίσει πρόσβαση σε επιστημονικά δεδομένα από διάσημα ακαδημαϊκά ιδρύματα σε όλη την Ευρώπη, πρόσβαση σε υπολογιστικές υποδομές μεγάλης κλίμακας ενώ παράλληλα θα προωθηθεί σε ένα πολύ μεγάλο και αναγνωρισμένο παγκόσμιο δίκτυο.

Σημειώνεται ότι πίσω από το project H2020 AGINFRAplus είναι (εκτός της Agroknow) το Γαλλικό Εθνικό Ινστιτούτο Γεωργικής Έρευνας (INRA), το Wageningen University & Research (Ολλανδία), το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Αξιολόγησης Κινδύνου (BfR), το Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας της Ιταλίας (CNR), το Πανεπιστήμιο Αθηνών και άλλοι ευρωπαϊκοί φορείς.

Η Agroknow ιδρύθηκε το 2008 με στόχο να συνδέσει το “χάσμα” μεταξύ της επιστήμης, των ανθρώπων και της γης. Ουσιαστικά υποστηρίζει επιστήμονες σε εταιρείες και οργανισμούς που αντιμετωπίζουν προκλήσεις γύρω από την “Ψηφιακή Γεωργία”, παρέχοντάς τους στρατηγικές, υπηρεσίες και εργαλεία και βοηθώντας τους να εξελιχθούν και να καινοτομήσουν. Σκοπός της είναι να τους βοηθήσει να βρουν πιο αποτελεσματικούς και βιώσιμους τρόπους με τους οποίους μπορούν να παραχθούν τρόφιμα.

Όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να δηλώσει συμμετοχή στον διαγωνισμό εδώ, έως τις 6 Δεκεμβρίου.

 

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.