Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Deutsche Bank: Τα κρυπτονομίσματα θα “κυριαρχήσουν” την επόμενη δεκαετία

Τα κρυπτονομίσματα έχουν τη δύναμη να αντικαταστήσουν το παραστατικό χρήμα μέσα στα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με νέα έρευνα της Deutsche Bank.

Στην έρευνα, με τίτλο “Imagine 2030”, η γερμανική τράπεζα αναφέρει ότι μπορεί τα κρυπτονομίσματα να θεωρούνται μέχρι τώρα μια “εναλλακτική” και όχι πραγματικό “υποκατάστατο” των παγκόσμιων νομισμάτων, όμως αυτό ενδέχεται να αλλάξει την επόμενη δεκαετία καθώς τα ρυθμιστικά εμπόδια θα έχουν ξεπεραστεί.

“Εάν ένας από τους GAFA [Google, Apple, Facebook and Amazon] για παράδειγμα καταφέρει να ξεπεράσει τα ρυθμιστικά εμπόδια … αυτό θα κάνει τα κρυπτονομίσματα πιο ελκυστικά, θα επισπεύσει την υιοθέτησή τους και θα τους δώσει τη δυνατότητα να αντικαταστήσουν τελικά τα μετρητά”, αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έρευνα, στην οποία υπογραμμίζεται ότι το υφιστάμενο νομισματικό σύστημα μοιάζει “ευάλωτο” κυρίως λόγω “δεκαετιών χαμηλού κόστους εργασίας” και πληθωρισμού.

Κατά την επόμενη δεκαετία, τα πράγματα θα μπορούσαν να αλλάξουν και “η ζήτηση εναλλακτικών νομισμάτων, από χρυσό έως κρυπτονομίσματα, θα μπορούσε να απογειωθεί”, αναφέρει επίσης η Deutsche Bank. Σε αυτό θα μπορούσαν να βοηθήσουν τα πλεονεκτήματα που συνδέονται με τη χρήση εναλλακτικών νομισμάτων, όπως η ασφάλεια, η ταχύτητα, τα ελάχιστα τέλη συναλλαγών, η ευκολία αποθήκευσης και η “συνάφεια στην ψηφιακή εποχή”.

Άλλος ένας λόγος για τον οποίο τα κρυπτονομίσματα μπορούν να γίνουν τα “μετρητά του 21ου αιώνα” είναι το απόρρητο το οποίο διασφαλίζουν, σύμφωνα με την έρευνα. “Σχεδόν τα δύο τρίτα των καταναλωτών προτιμούν τις άυλες πληρωμές από τα μετρητά και το ένα τρίτο ανησυχεί για τα προσωπικά του δεδομένα. Αυτά είναι τα δύο πράγματα που τα κρυπτονομίσματα κάνουν καλύτερα”, αναφέρει.

Τέλος, ο πληθωρισμός είναι μία από τις αιτίες που θα οδηγήσουν στη ζήτηση εναλλακτικών νομισμάτων. Θα μπορέσουν τα νομίσματα να επιβιώσουν από το δίλημμα που θα βιώσουν οι αρχές, καθώς προσπαθούν να εξισορροπήσουν αποδόσεις με χρέος; Αυτό είναι το ερώτημα πολλών τρισεκατομμυρίων δολαρίων (ή bitcoin) για την επόμενη δεκαετία”, καταλήγει η έρευνα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις