Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Νέα πλατφόρμα πώλησης προϊόντων κάνναβης από easyGroup και Hempoil

Την αποκλειστική συνεργασία με την ελληνική εταιρεία Hempoil και την από κοινού δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας πώλησης προϊόντων κάνναβης με CBD, με το όνομα easyHemp.gr, ανακοίνωσε η easyGroup του Sir Στέλιου Χατζηιωάννου.

H Hempoil ειδικεύεται στην εισαγωγή, διανομή, πώληση αλλά και καλλιέργεια βιολογικών προϊόντων με βάση τη βιομηχανική κάνναβη (Cannabis Sativa L), κύριο συστατικό της οποίας είναι η Κανναβιδιόλη (CBD), ένα μη ψυχοδραστικό κανναβινοειδές. Παράλληλα, η εταιρεία δραστηριοποιείται και στον τομέα του franchise, ενώ δυναμικά στην ενημέρωση των επιστημόνων του χώρου της υγείας αλλά και της έρευνας σχετικά με τις θεραπευτικές ιδιότητες της Κανναβιδιόλης (CBD).

Μέσω της easyHemp.gr οι πελάτες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν από μια τεράστια γκάμα σχετικών προϊόντων, παραλαμβάνοντας την παραγγελία τους μέσω courier, σε διακριτική, ανακυκλώσιμη συσκευασία.

Από την βράβευση στη συνεργασία

Αφορμή για τη συνεργασία της Hempoil με τον Sir Στέλιο Χατζηιωάννου και την easyGroup, η οποία επισημοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2019, έχει αποτελέσει ο ετήσιος θεσμός «ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΕΛΙΟΣ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΧΡΟΝΙΑΣ». Συγκεκριμένα, το 2018 η Hempoil κατέκτησε την 5η θέση και έγινε η πρώτη Ελληνική εταιρεία προϊόντων CBD στην ιστορία του θεσμού που έλαβε βραβείο καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, ενώ το 2019 κατέκτησε την πρώτη θέση ανάμεσα σε 74 διαγωνιζόμενους, καθώς κατάφερε, μέσα σε ένα μόλις έτος, να ξεπεράσει κατά πολύ τις αρχικές της προβλέψεις για τζίρο και κερδοφορία.

Ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου, ιδρυτής και πρόεδρος της easyGroup, δήλωσε σχετικά: «Η online πλατφόρμα easyHemp.gr αποτελεί ένα φιλόδοξο και πρωτοποριακό νέο εγχείρημα που αξιοποιεί τις τεράστιες δυνατότητες που προσφέρει η αγορά βιομηχανικής κάνναβης και απαντά με τον καλύτερο τρόπο στις σύγχρονες ανάγκες των καταναλωτών. Παράλληλα, είναι μεγάλη μας χαρά να συνεργαζόμαστε με έναν ακόμη νικητή του Βραβείου “Επιχειρηματικό Ξεκίνημα της Χρονιάς”, τη Hempoil, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι ο θεσμός αυτός προάγει τη βιώσιμη επιχειρηματικότητα και την καινοτομία στη χώρα.»  Αξίζει να σημειωθεί ότι προηγούμενοι νικητές των βραβείων έχουν επίσης ενταχθεί στην οικογένεια των εμπορικών σημάτων της easy (όπως easyFerry.com, easyGreece.tours και easyFly.travel).

Από την πλευρά του, ο Χρήστος Μπότσης, δημιουργός της Hempoil δήλωσε με αφορμή τη συνεργασία με την easyGroup: «Είναι μεγάλη τιμή και αναγνώριση για εμάς που ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου, ιδρυτής της easyJet και της easyGroup, επέλεξε να μας εντάξει στο δυναμικό του ομίλου. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτή την συνεργασία, η οποία που μας δίνει την δυνατότητα να ανοίξουμε τα φτερά μας όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην διεθνή αγορά.»

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις