Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Όλο το ελληνικό οικοσύστημα στην εκδήλωση του NBG Business Seeds και του ACEin

Με τη συμμετοχή μεγάλου μέρους της ελληνικής Startup σκηνής και επίσης μεγάλο κοινό πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18/1 η ημερίδα «Η καινοτομία στην Ελλάδα και οι φορείς που τη στηρίζουν», την οποία διοργάνωσε η Εθνική Τράπεζα και το NBG Business Seeds σε συνεργασία με το ACEin.

Στο πλαίσιο της ημερίδας, πραγματοποιήθηκαν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες συζητήσεις και workshops πάνω σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων γύρω από την καινοτομία και τη νεοφυή επιχειρηματικότητα. Η πρώτη ενότητα αφορούσε τις “Δομές Υποστήριξης Καινοτομίας στα πρώιμα στάδια” και πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Athens Center for Entrepreneurship and Innovation (AUEB), του Κέντρου Αρχιμήδης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Athens Digital Lab του Δήμου Αθηναίων, του CapsuleT, Travel & Hospitality Accelerator, του HIGGS για την Κοινωνική Οικονομία, του Thermi Group από Θεσσαλονίκη και του PRAXI Network (Δίκτυο ΠΡΑΞΗ) του ΙΤΕ.

Το θέμα της επόμενης ενότητας, ήταν “Διαγωνισμοί Καινοτομίας: Το πρώτο βήμα για την επιχειρηματικότητα”. Στο πλαίσιο αυτό, ο Σπύρος Αρσένης, NBG Business Seeds Manager, παρουσίασε τον διαγωνισμό #NBGBusinessSeeds, της Εθνικής Τράπεζας, η Αγγελική Καραγιαννάκη μίλησε για τον μεγάλο πανεπιστημιακό διαγωνισμό, ennovation, εκ μέρους του ACEin, ο Αλέξανδρος Νούσιας για τον διαγωνισμό επιχειρηματικότητας Envolve και η Άντζελα Στάθη για το ReloadGreece. To πάνελ συντόνισε ο εκδότης της Emea.Media και διευθυντής του Startupper Mag, Γιάννης Διονάτος.

Το επόμενο πάνελ, στο οποίο συμμετείχε η  Εθνική Τράπεζα, η Action Finance Initiative και το The People Trust ασχολήθηκε με τη “Μικρο-χρηματοδότηση στα πρώιμα στάδια” και πως αυτή υποστηρίζει τις μικρές επιχειρήσεις και τους νέους επαγγελματίες ενώ στη συνέχεια το λόγο πήρε η Αυγούστα Βραχνού, εκπρόσωπος της EBRD στην Ελλάδα, ο Μιχάλης Δρίτσας, εκπρόσωπος του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο Γιάννης Καλογήρου, εκπρόσωπος του ΕΜΠ και του Invent ICT, ο Αλέξανδρος Κωστόπουλος, Γενικός Γραμματέας του American-Hellenic Chamber of Commerce, η Ντόρα Νταντωνακάκη, υπεύθυνη θεμάτων Κλιματικής Αλλαγής της Τράπεζας της Ελλάδος και ο Γιώργος Μέγας, εκπρόσωπος του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης. Οι παραπάνω εξήγησαν και ανέπτυξαν για το κοινό τον ρόλο που παίζουν οι “Θεσμικοί φορείς υποστήριξης επιχειρηματικότητας”.

Στο πάνελ με θέμα “Ο ρόλος των εδραιωμένων επιχειρήσεων στο οικοσύστημα των startups” από τον Κωνσταντίνο Γκόγκο, εκπρόσωπο του Athens International Airport, τον Κωνσταντίνο Ζανετόπουλο της Accenture, τον Κωνσταντίνο Καναβό, της Εθνικής Τράπεζας, τη Σόνια Μουσαβερέ, της Bayer, το Θανάση Μυλωνά, της Cardlink και την Πόλυ Παλαιογιώργου, του ΟΤΕ, συζητήθηκε για το πως οι μεγάλες εταιρείες για τον και το πώς αυτές υιοθετούν και επωφελούνται από την καινοτομία και ειδικά αυτή προέρχεται από τον κόσμο των Startups.

Τα Funds του Innovation Window του EquiFund PJ Tech Catalyst Fund, Big Pi Ventures, Velocity.Partners, Metavallon.vc, Uni.Fund, και VentureFriends καθώς και το Private Equity “Brookstreet Equity Partners” είχαν την ευκαιρία να μας ενημερώσουν για την πορεία των επενδύσεών τους, των χρημάτων που υπολείπονται για να επενδύσουν, τα οποία είναι αρκετά, ενώ εντύπωση έκανε η αναφορά του Unifund ότι τρεις εταιρείες του χαρτοφυλακίου του είναι κοντά σε τεράστιες, για τα ελληνικά δεδομένα, χρηματοδοτήσεις από VCs του εξωτερικού.

Η Καινοτομία σε Κάθετους Τομείς» ήταν το θέμα που αναπτύχθηκε από το EIT Digital Climate-KIC, την κυρία Έφη Λαζαρίδου, επικεφαλής του προγράμματος «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά», τον Γιώργο Μέγα από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου για το EIT Health και το Enterprise Europe Network, την KINNO Consultants για το EIT Innoenergy, τους ID/GC με τον Σωκράτη Πλούσσα για το EIT Food και τον κ. Στεφανίδη για το Bluegrowth.

Παράλληλα με τις ενδιαφέρουσες ομιλίες πραγματοποιήθηκαν και πολλά workshops, με την ομάδα του Startupper.gr και Emea.gr να τρέχει το workshop με θέμα: “Πως οι Startups θα χρησιμοποιήσουν σωστά τα media”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις