Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Microsoft δεσμεύεται για μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα έως το 2030

Η Microsoft δεσμεύεται να μειώσει και εν τέλει να μηδενίσει το αποτύπωμα άνθρακά της, με στόχο να συμβάλει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία αναφέρει ότι έως το 2030 θα έχει μηδενικό αποτύπωμα ενώ μέχρι το 2050 θα έχει εξαλειφθεί κάθε ρύπος που έχει εκπέμψει η ίδια στην ατμόσφαιρα, από την ίδρυσή της, το 1975, μέχρι σήμερα! «Ο πλανήτης θα πρέπει να επιτύχει τον στόχο της μηδενικής εκπομπής αλλά όσοι ανάμεσά μας μπορούν να προχωρήσουν πιο γρήγορα και πιο μακριά, πρέπει να το κάνουν», αναφέρει η Microsoft.

Για να το πετύχει αυτό, ο τεχνολογικός κολοσσός σχεδιάζει να τροφοδοτεί όλα τα κέντρα δεδομένων, τα κτίρια και τις εγκαταστάσεις του μόνο με ανανεώσιμες πηγές ενέργειες έως το 2025 και να καθιερώσει έναν “φόρο άνθρακα” μέσα στο 2020. Παράλληλα, η εταιρεία θα συμμετάσχει σε αναδασώσεις και θα επενδύσει 1 δισ. δολάρια σε ένα νέο ταμείο καινοτομίας για το κλίμα (Climate Innovation Fund), το οποίο θα δημιουργηθεί με στόχο τη βελτίωση των τεχνολογιών της ίδιας γύρω από τη τη συλλογή και την εξάλειψη του άνθρακα.

Chart of Microsoft pathway to carbon negativity

 

H Microsoft δεν είναι η πρώτη εταιρεία που λαμβάνει πρωτοβουλίες για τη βελτίωση του αποτυπώματός τους. Τον Σεπτέμβριο, ο πρόεδρος της Amazon, Τζεφ Μπέζος, υποσχέθηκε ότι ο όμιλός του θα επιτύχει την ουδετερότητα άνθρακα το 2040, ενώ και οι Apple και Google έχουν ανακοινώσει κάποιες αντίστοιχες δράσεις.

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις