Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

BOX: Η νέα υπηρεσία online παραγγελίας “κερδίζει” το κοινό

Λίγο καιρό μετά την είσοδό του σε μια αγορά με ιδιαίτερα “σκληρό” ανταγωνισμό, το BOX, η νέα υπηρεσία online παραγγελίας φαγητού και καφέ του ΟΤΕ, έχει ήδη γνωρίσει την αναγνώριση του κοινού.

Η υπηρεσία δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να δημιουργήσουν το προσωπικό τους «γευστικό» προφίλ και να παραγγείλουν φαγητά και ροφήματα της επιλογής τους σε περισσότερα από 3.000 εστιατόρια και καφέ σε όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων δημοφιλείς αλυσίδες όπως ο Γρήγορης, τα Goody’s, η Pizza Fan, ο Βενέτης κ.ά. Σύντομα, το BOX θα προχωρήσει και σε άλλες μεγάλες συνεργασίες με αλυσίδες εστίασης σε όλη τη χώρα.

Ιδιαίτερα δημοφιλές είναι το πρόγραμμα επιβράβευσης του BOX, που προσφέρει πόντους με κάθε παραγγελία. Οι καταναλωτές μπορούν να εξαργυρώσουν τους πόντους τους με εκπτώσεις σε επόμενη παραγγελία, δωρεάν MB από την COSMOTE και δωροεπιταγές από γνωστές επιχειρήσεις. Στα οφέλη του BOX συγκαταλέγεται η δυνατότητα προγραμματισμού της ώρας και της τοποθεσίας παράδοσης της κάθε παραγγελίας (scheduled ordering).

Οι καταναλωτές μπορούν να πραγματοποιήσουν την παραγγελία τους εύκολα και γρήγορα, με λίγα μόνο κλικ, μέσα από το BOX app (Android, iOS) και το www.box.gr.

Δυνατό ξεκίνημα σε μια δύσκολη αγορά

Η ανταπόκριση του κοινού στη νέα αυτή υπηρεσία, αποκτά ιδιαίτερο νόημα αν αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της ελληνικής αγοράς παραγγελίας φαγητού online. Σύμφωνα με το ELTRUN, η συγκεκριμένη αγορά φτάνει τα 500 εκατ. ευρώ – ένα καθόλου ευκαταφρόνητο νούμερο – ενώ ο συνολικός τζίρος της αγοράς ψητοπωλείων στην Ελλάδα είναι περίπου 2 δις ευρώ!

Στο “παιχνίδι” αυτή τη στιγμή είναι η Γερμανική και εισηγμένη στο χρηματιστήριο, Delivery Hero η οποία έχει υπό τον έλεγχό της το efood.gr, το clickdelivery.gr αλλά και την deliveras.gr, το Delivery.gr, αλλά και το Skroutz Food που προστέθηκε σχετικά πρόσφατα στη “λίστα”. Ο ανταγωνισμός επομένως είναι μεγάλος για τον ΟΤΕ, αλλά το ίδιο μεγάλη είναι και η αγορά και οι ευκαιρίες που “κρύβει”. Το BOX έχει ξεκινήσει ήδη δυναμικά και τα πρωτότυπα features που διαθέτει αναμένεται να το “ανεβάσουν” ακόμα πιο ψηλά.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις