Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Crowdpolicy στo 1o Annual Assembly of the Blue Growth Community

Πραγματοποιήθηκε, στις 4 και 5 Φεβρουαρίου 2020, στο Μονπελιέ της Γαλλίας, η πρώτη ετήσια συνάντηση για το οικοσύστημα της “Γαλάζιας Ανάπτυξης”, στο οποίο συμμετείχε και η Crowdpolicy ως εκπρόσωπος του έργου Blue Crowdfunding.

Το 2ήμερο αυτό αποτέλεσε την πρώτη ευκαιρία για τη νέα κοινότητα να συναντηθεί. Την πρώτη μέρα πραγματοποιήθηκε η ετήσια συνέλευση των μελών της κοινότητας: τα βασικά μέλη που συμμετέχουν στα Med Blue Growth έργα και οι συνδεδεμένοι φορείς και τα διευρυμένα μέλη που εκπροσωπούνται από τα ενδιαφερόμενα μέρη που έχουν φέρει και θα φέρουν περιεχόμενο και γνώσεις. Η δεύτερη μέρα ήταν αφιερωμένη στη δημιουργία advisory board: το σώμα που υποστηρίζει τη διαδικασία μεταφοράς του έργου, επιτρέποντας την αντιστοίχιση των «παραγόντων» και των «δεκτών» των αποτελεσμάτων.

Η Crowdpolice συμμετείχε στην ετήσια συνάντηση ως ειδικός τεχνολογικός πάροχος και εκπρόσωπος για το έργο Blue Crowdfunding. Την Crowdpolicy εκπροσώπησαν ο Γιώργος Καραμανώλης, Co-founder, CTO/CIO και ο Μιχάλης Ψαλλίδας, Managing Director.

Το έργο «Blue Crowdfunding» στοχεύει να βελτιώσει τις δεξιότητες των εμπλεκόμενων φορέων στον τομέα της γαλάζιας ανάπτυξης — οικονομίας στην περιοχή της Μεσογείου ενισχύοντας την καινοτομία, μέσω της χρήσης της συμμετοχικής χρηματοδότησης. Ειδικότερα επιδιώκει να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της γαλάζιας οικονομίας μέσω της συμμετοχικής χρηματοδότησης και να αναπτύξει την επιχειρησιακή ικανότητα των Περιφερειών στη χρήση της συμμετοχικής χρηματοδότησης.

Η Crowdpolicy θα συμμετέχει ως τεχνολογικός πάροχος στο «Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας Interreg MED 2014–2020», με τίτλο «Ανάπτυξη δεξιοτήτων των παραγόντων της γαλάζιας οικονομίας για την αποτελεσματική χρήση συμμετοχικής χρηματοδότησης».

O Γιώργος Καραμανώλης, παρουσίασε συνοπτικά τις λύσεις ψηφιακού μετασχηματισμού της Crowdpolicy, τους στόχους και το όραμα του προγράμματος Blue Crowdfunding όπως επίσης και την χρησιμότητα και σημασία του Crowdfunding ως εναλλακτικός τρόπος χρηματοδότησης και επενδυτικής πολιτικής. Ακόμα, συμμετείχε ως expert στο πάνελ 4 με τίτλο Ορθολογική Χρήση Κεφαλαίων και Υλοποιήσιμων Χρηματοοικονομικών Μέσων (Rational Use of Funds and Duable Financial Instruments).
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις