Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ακόμη και τα πατίνια γυρίζουν την «πλάτη» στην Ελλάδα

Είναι αστείο να συζητάμε για επενδύσεις όταν η χώρα καταφέρνει να διώχνει ακόμη και μια τέτοια επένδυση

Η έλλειψη νομοθετικού πλαισίου, όπως ανακοίνωσε σχετικά η Hive,  οδήγησε την γερμανική εταιρεία στην απόφαση να αποσυρθεί – προσωρινά (;) – από την Ελλάδα.

Ωστόσο, αν και το θέμα αφορά μια ήπια επένδυση θα πρέπει να προβληματίσει όλους τους αρμόδιους φορείς, κυρίως αυτούς που έχουν επωμιστεί το βάρος της προσέλκυσης επενδύσεων από το εξωτερικό. Μπορεί για κάποιους η εξέλιξη αυτή να είναι μείζονος σημασίας, αλλά μάλλον θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι μιλάμε για μια εταιρεία που αποτελεί μέλος της κοινοπραξίας Daimler – ΒΜW Freenow, δύο εταιρειών που μάλλον δεν χρειάζεται να γράψουμε κάτι περισσότερο για αυτούς.

Αν η Ελλάδα δεν μπορεί να κρατήσει μια τέτοια επένδυση, είτε ο λόγος αφορά την έλλειψη νομοθετικού πλαισίου, είτε την συμπεριφορά (ας μην το ξεχνάμε αυτό) των πολιτών στα κοινόχρηστα πατίνια (τα οποίa δοκίμασαν – μεταξύ άλλων – τις κολυμβητικές τους δυνατότητες στον Θερμαϊκό κόλπο) το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό και δείχνει πολλά για την χώρα που βίωσε μια πολύ δύσκολη περίοδο, αυτή της οικονομικής κρίσης, η οποία θα έπρεπε να την βρει – θεωρητικά – πιο ώριμη.

Η αποχώρηση της Hive θα πρέπει να προβληματίσει έντονα, πρωτίστως, την κυβέρνηση και ιδιαίτερα τα οικονομικό επιτελείο το οποίο θα πρέπει άμεσα να προσπαθήσει να πείσει τον γερμανικό όμιλο να πάρει πίσω την σχετική απόφαση.

Ακόμη και για όλους εντυπώσεων να το κάνει θα πρέπει να το κάνει και να το κάνει άμεσα. Καμιά φορά ακόμη και το «παιχνίδι» των εντυπώσεων είναι σημαντικό και θα πρέπει να το κερδίσουμε!

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις