Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Σουηδική IFS εξαγόρασε την Clevest Solutions

H μεγάλη Σουηδική εταιρία λογισμικού IFS εξαγόρασε την Clevest Solutions, έναν Καναδικό πάροχο λογισμικού για οργάνωση και επικοινωνία των ομάδων στον τομέα των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας. Αν και δεν αποκαλύφθηκαν οικονομικά στοιχεία, το deal έγινε λίγους μήνες μετά την εξαγορά της ίδιας της IFS από την EQT Ventures με πάνω από 3 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η Clevest παρέχει software σε εταιρείες ενέργειας και νερού για να τους βοηθήσει να διαχειρίζονται διάφορες ομάδες από εσωτερικές διαδικασίες έως εξυπηρέτηση πελατών και εργασίες στο πεδίο, ενώ η εταιρεία που ιδρύθηκε το 2002 διαθέτει διεθνή πελατειακή βάση με μεγάλες εταιρείες.
Η δική μας TEKMON δραστηριοποιείται στον ίδιο χώρο και επίσης έχει να παρουσιάσει μεγάλες συνεργασίες, εντός και εκτός Ελλάδας.

Ο ιδρυτής και CEO της Clevest, Thomas Ligocki, ανέφερε ότι η IFS είναι ο «τέλειος στρατηγικός συνεργάτης» που τροφοδοτεί την παγκόσμια επέκταση της επιχείρησής του, την οποία ξεκίνησε πριν από σχεδόν 15 χρόνια.

Με την εξαγορά, η Σουηδική εταιρία θα έχει την δυνατότητα να επεκτείνει περαιτέρω την στελεχιακή της βάση των 10.000 ατόμων παγκοσμίως, εκ των οποίων 8.000 είναι στο service management, και γίνεται πιο ανταγωνιστική στην προσφορά διαχείρισης υπηρεσιών για τον τομέα της ενέργειας και των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας.

Η IFS αναφέρει ότι τα έσοδα από το λογισμικό υπηρεσιών της αναμένεται να αυξηθούν κατά 100% χρόνο με το χρόνο, από το 2019 έως το 2020. Για πρώτη φορά στην ιστορία της εταιρείας, το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, πάνω από το ήμισυ των συνολικών εσόδων προήλθαν από το πεδίο των υπηρεσιών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις