Στο Mobile World Congress της Βαρκελώνης βρίσκονται για πρώη φορά οι Πέτρος Δουβαντζής και Στέλιος Πετράκης, συνιδρυτές της εταιρείας ανάπτυξης εφαρμογών Evil Window Dog και δημιουργοί της εφαρμογής Horizon, η οποία στις αρχές του 2014 προσέλκυσε το ενδιαφέρον των χρηστών κινητών συσκευών και των τεχνολογικών μέσων ενημέρωσης.
Το Horizon επιτρέπει στους χρήστες του να τραβήξουν βίντεο στο κινητό σε οριζόντιο πλαίσιο, ανεξαρτήτως αν κρατούν τη συσκευή τους ακόμη και με κάθετο τρόπο.
Ο Πέτρος Δουβαντζής, επικεφαλής τεχνολογίας της εταιρείας, μίλησε στο Startupper.gr και στον Γιάννη Διονάτο για τους στόχους της συμμετοχής της στο MWC 2015, στο πλαίσιο του ελληνικού περιπτέρου.
Όπως αναφέρει, η εφαρμογή από τον Ιανουάριο του 2014 που κυκλοφόρησε έχει προσθέσει νέα χαρακτηριστικά με βάση τα αιτήματα των χρηστών (όπως φίλτρα, τράβηγμα φωτογραφιών και ευθυγράμμιση, ενώ έχει ξεπεράσει τα 900.000 downloads σε iOS και Android. Τα περισσότερα από αυτά προέρχονται από τις ΗΠΑ και την Αγγλία. Τις τελευταίες ημέρες έχουν κυκλοφορήσει το SDK της εφαρμογής, προκειμένου αυτή να μπορεί να ενσωματώνεται σε εφαρμογές τρίτων ώστε να αξιοποιούν τις δυνατότητες που προσφέρει το Horizon έναντι των εφαρμογών βιντεοσκόπησης που διαθέτουν οι συσκευές
Το Horizon βρίσκεται στην Βαρκελώνη προκειμένου να αναζητήσει ενδιαφερόμενες εταιρείες και προγραμματιστές για το μοντέλο αδειοδότησης του SDK της εφαρμογής, αλλά και για να συνομιλήσει από κοντά με εταιρείες όπως η Google και η Intel, με τις οποίες βρίσκεται σε διαδικτυακή επικοινωνία, όπως αναφέρει ο Πέτρος Δουβαντζής στο Startupper.gr.
