Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ποιο είναι τελικά το ROI ενός ευρωπαϊκού MBA;

Η πρώτη Αναφορά της QS για το Κέρδος 2015: Ευρωπαϊκό ΜΒΑ πλήρους φοίτησης που δημοσιεύθηκε στο www.TopMBA.com αποκαλύπτει ότι 46 ηγετικά Ευρωπαϊκά προγράμματα ΜΒΑ πλήρους  φοίτησης που συμμετείχαν σε αυτή την έρευνα φαίνεται να έχουν εκπληκτικά μεγάλα κέρδη για τους αποφοίτους ΜΒΑ.

Σημαντικά ευρήματα
– Οι εργοδότες εκτιμούν το MBA πλήρους φοίτησης πιο πολύ από κάθε άλλο μεταπτυχιακό προσόν. Το μέσο ετήσιο εισόδημα ενός Ευρωπαίου αποφοίτου ΜΒΑ ανέρχεται στα 91.586 δολάρια σε αντίθεση με 45.500 δολάρια που λαμβάνει ένας απόφοιτος μάστερ. Το μέσο ετήσιο εισόδημα για ΜΒΑ σε χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και τραπεζικά είναι 95.050 δολάρια σε αντίθεση με 53.127 δολάρια που παίρνει ένας απόφοιτος μάστερ, ενώ το μέσο ετήσιο εισόδημα για ΜΒΑ σε συμβουλευτική κι επαγγελματικές υπηρεσίες είναι 88.250 σε αντίθεση με 47.228 δολάρια που είναι το εισόδημα ενός αποφοίτου μάστερ.

– Η Ευρώπη, με την επικράτηση των μονοετών πτυχίων και των υψηλών μισθών, καυχιέται για το πιο υψηλό κέρδος στον κόσμο εντός 10 ετών. Το μέσο κέρδος στα Ευρωπαϊκά προγράμματα είναι 0,67 εκ. δολάρια σ ε 10 χρόνια. Στα 20 χρόνια το μέσο κέρδος ενός Ευρωπαϊκού ΜΒΑ είναι 2,9 εκ.

– Η καλή κατάσταση των ΜΒΑ πλήρους φοίτησης στην Ευρώπη τονίζεται περαιτέρω από το γεγονός ότι κατά μέσο όρο το 85% των αποφοίτων ΜΒΑ πλήρους φοίτησης βρίσκει δουλειά μέσα σε 3 μήνες μετά την αποφοίτηση, με την πλειοψηφία των διεθνών αποφοίτων να ικανοποιεί τις προϋποθέσεις για βίζα ώστε να μπορεί να μείνει και να δουλέψει στη χώρα.

– Συνολικά 20 σχολές διοίκησης στην Ευρώπη αποφέρουν 20ετές κέρδος που ανέρχεται στα 3 εκ. ή περισσότερο: το IE, το IESE, το ESADE και το ESIC στην Ισπανία, το INSEAD, το HEC Paris και το EDHEC στη Γαλλία, το IMD και το St. Gallen στην Ελβετία, το Cambridge, το Cranfield, το Imperial, η σχολή διοίκησης του Λονδίνου, το Oxford και το Warwick στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Σχολή Διοίκησης της Κοπεγχάγης στη Δανία,  το Mannheim και το WHU στη Γερμανία, το SDA Bocconi στην Ιταλία και το RSM στην Ολλανδία.

Οι απόφοιτοι ΜΒΑ στην Ευρώπη, κατά μέσο όρο, μπορούν να βγάλουν τα χρήματα που επένδυσαν σε μια σχολή διοίκησης μέσα σε 30 μήνες μόνο. Σε μερικές Ευρωπαϊκές σχολές οι απόφοιτοι αρχίζουν να λαμβάνουν κέρδος από την επένδυσή τους μέσα σε 20 μήνες ή και λιγότερο: ESIC (15), Bath (16), Edinburgh (17) Strathclyde (17), Mannheim (19), Durham (20 μήνες).

– Το εισόδημα στην Ευρώπη παρουσιάζει αύξηση κατά μέσο όρο 85% σε σχέση με πριν το ΜΒΑ που είναι 50.226 δολάρια κι έτσι, ανέρχεται στα 91.586 δολάρια. Για τους αποφοίτους ΜΒΑ στην Ευρώπη 12 σχολές διοίκησης παρουσίασαν αύξηση μισθού μετά το ΜΒΑ άνω του 90%. Η πιο μεγάλη αύξηση εισοδήματος καταγράφτηκε από το Vlerick (155%), ενώ ακολουθούν το St. Gallen (150%), το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου (146%), το ESMT (145%), το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο (138%), το HHL Leipzig (127%), το MIB (114%), το HEC Paris (112%), το Durham (111%), το Bath (110%), το EMLYON (110%) και η σχολή διοίκησης του Λονδίνου (107%).

“Αυτή η αναφορά της QS δημιουργήθηκε για να ανταποκρίνεται στην απαίτηση που έχουν οι αιτούντες για ΜΒΑ να διασαφηνιστεί το οικονομικό κέρδος που είναι δυνατό να αποκομίσουν κάνοντας ένα ΜΒΑ πλήρους φοίτησης σε μια αναγνωρισμένη Ευρωπαϊκή σχολή διοίκησης. Τα ευρήματα δείχνουν μια υγιή εικόνα. Το επόμενο βήμα είναι η QS να εκτιμήσει τον αριθμό των επιχειρηματικών και διοικητικών ηγετών από την κάθε σχολή, κάτι που είναι η κυριότερη πρόταση αξίας τους”, τονίζει ο Nunzio Quacquarelli, συντάκτης  της αναφοράς της QS για το Κέρδος 2015: Ευρωπαϊκό ΜΒΑ πλήρους φοίτησης .

Μερικές από τις κορυφαίες σχολές διοίκησης επιχειρήσεων του κόσμου όπως τo ΙΕ, το Imperial College, το HEC*και το RSM έρχονται στην Αθήνα τη  Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015 με την QS TopMBA Connect 121, τη μοναδική έκθεση για σπουδές ΜΒΑ. Οι ενδιαφερόμενοι για ΜΒΑ μπορούν να μάθουν περισσότερα σχετικά με το κέρδος ενός ΜΒΑ πλήρους φοίτησης συναντώντας υπευθύνους εγγραφών κορυφαίων διεθνών σχολών διοίκησης. Οι συμμετέχοντες έχουν δικαίωμα να κάνουν αίτηση για μοναδικές υποτροφίες ΜΒΑ συνολικής αξίας 1.700.000 δολαρίων. Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις