Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ημερίδα Επιχειρηματικότητας διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση

Ο Σύνδεσμος Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση διοργάνωσε «Ημέρα Επιχειρηματικότητας Αλέξανδρος Ωνάσης», με την Κεντρική σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών να γεμίζει από φοιτητές, επιχειρηματίες, καταξιωμένους επαγγελματίες, αλλά και σημαντικές προσωπικότητες.

Την Ημερίδα άνοιξε με χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση Δρ. Αντώνης Παπαδημητρίου, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε: «Για να φτάσουμε στο ειδικότερο περιεχόμενο της Ημερίδας, θα σας πω το εξής: πράγματι η αρχή, το startup, είναι το ήμισυ τους παντός. Αλλά η συνέχεια, το scale up, είναι το άλλο μισό. Θα ήθελα, λοιπόν, με το μοναδικό εφόδιο της εμπειρίας, να σας πω ότι η επιχειρηματική επιτυχία θέλει σύνεση και τόλμη, ένστικτο και λογική, ωριμότητα και ρίσκο. Είστε ακριβώς εκεί που πρέπει να βρίσκεστε. Είστε νέοι, σε μία αγορά ασαφή, που όμως εσείς μπορείτε να διαμορφώσετε!».

Ο εκδότης των εφημερίδων Realnews και ΑΓΟΡΑ και πρόεδρος του Real FM Νίκου Χατζηνικολάου, ο οποίος ήταν και ο συντονιστής της 1ης Ενότητας της Ημερίδας. Στον χαιρετισμό του μεταξύ άλλων δήλωσε: «Ενώ οι Ελληνες είναι πρώτοι παγκοσμίως στις νέες επιχειρηματικές ιδέες (startup skills) το επιχειρηματικό περιβάλλον στη χώρα δεν είναι ευνοϊκό. Η γραφειοκρατία, το ασαφές ρυθμιστικό και φορολογικό πλαίσιο, η απουσία αναπτυξιακών κινήτρων, η δύσκολη πρόσβαση στη χρηματοδότηση και οι καθυστερήσεις στην απονομή δικαιοσύνης αποτελούν τα μεγάλα εμπόδια για την επιχειρηματικότητα».

Μεταξύ άλλων ομιλητών στην Ημερίδα συμμετείχαν οι: Σπύρος Θεοδωρόπουλος (C.E.O. Chipita), Παύλος Ευμορφίδης (Ιδρυτής Coco-Mat), Κώστας Γεράρδος (Πλαίσιο C.E.O.), Κωνσταντίνος Μποτόπουλος (Πρόεδρος Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς), Σταύρος Ιωάννου (Ανώτατος Γενικός Διευθυντής, Μέλος Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Διοικητικής Επιτροπής Eurobank), Κωνσταντίνος Σεπετάς (Διευθυντής Πωλήσεων & Marketing Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων “ΒΙΚΟΣ ΑΕ”), John Stockdale (Coach, Εκπαιδευτής και Δημόσιος Ομιλητής Stockdale & Associates), Gwen Nguyen (Κοινωνική Επιχειρηματίας και Διευθύντρια Indiegogo), Nava Swersky Sofer (Πρόεδρος International Commercialisation Alliance, Ιδρύτρια NanoIsrael).

Εκτός από τους καταξιωμένους επαγγελματίες, ο Σύνδεσμος Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση φιλοξένησε την  Αναπληρωτή Υπουργό για την Καταπολέμηση της Ανεργίας Ράνια Αντωνοπούλου.

Επίσης,  ο Σύνδεσμος Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση φιλοξένησε και τον Αναπληρωτή Υπουργό Έρευνας και Καινοτομίας Κώστα Φωτάκη, ο οποίος ανοίγοντας τη 2η Ενότητα των ομιλιών ανάμεσα σε άλλα ανέφερε: «Η έρευνα αποτελεί πυλώνα παιδείας και πολιτισμού. Επίσης, υπό ορισμένες συνθήκες, με την καινοτομία που προκύπτει ως αποτέλεσμα της ερευνητικής δραστηριότητας μπορεί να αποτελέσει μοχλό οικονομικής ανάπτυξης. “Έξυπνης” ανάπτυξης, με την έννοια ότι βασίζεται στη γνώση που απορρέει. Ταυτόχρονα, ανάπτυξης που θα βασίζεται στην κινητοποίηση της κοινωνίας και θα γίνεται προς όφελος της κοινωνίας. Το στοίχημα είναι πώς θα υλοποιηθεί αυτός ο στόχος, δηλαδή πώς θα αξιοποιηθεί το ερευνητικό προϊόν που παράγεται, ιδιαίτερα σε συνθήκες οικονομικής και κοινωνικής κρίσης».

Επίσης, διοργανώθηκαν, στο πλαίσιο της Ημερίδας και αμέσως μετά το τέλος των ομιλιών, τα 15 Βιωματικά Εργαστήρια Επιχειρηματικότητας, τα οποία πραγματοποιήθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους της Στέγης. Στην πρώτη τους χρονιά, τα βιωματικά εργαστήρια επιχειρηματικότητας, έδωσαν την ευκαιρία σε σημαντικούς επαγγελματίες στον τομέα των επιχειρήσεων να μεταδώσουν σε πάνω από 450 συμμετέχοντες, με πολύ πρακτικό τρόπο, την τεχνογνωσία τους και την εμπειρία τους σε συγκεκριμένες θεματικές επιχειρηματικού.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις