Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Εθνική Τράπεζα: Τρεις προτεραιότητες για την επιχειρηματικότητα προαναγγέλλει η Λ. Κατσέλη

Τρεις άξονες προτεραιοτήτων πάνω στους οποίους η Εθνική Τράπεζα προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να προωθηθούν οι παραγωγικές επενδύσεις και να αλλάξει ο οικονομικός και τεχνολογικός προσανατολισμός της ελληνικής οικονομίας, ανακοίνωσε η νέα πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη, μιλώντας σε στρογγυλή τράπεζα του Ελληνογαλλικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, στο οποίο συμμετείχε και ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

Οι τρεις προτεραιότητες στις οποίες θα επιδιώξει να κινηθεί η Εθνική Τράπεζα αφορούν:
– Στην αξιοποίηση τεχνογνωσίας σε τομείς όπως η ενέργεια, οι υποδομές και ο αγροτοδιατροφικός τομέας για διοχέτευση ρευστότητας σε επιχειρήσεις και επενδυτικές πρωτοβουλίες με καινοτόμες ιδέες. Στις υποδομές, συγκεκριμένα, έγινε λόγος για δυνατότητα χρηματοδότησης έργων σε συνδυασμό με ιδιωτικά κεφάλαια (ΣΔΙΤ, συγχρηματοδοτήσεις και αυτοχρηματοδοτήσεις).
– Στην προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων και στη λειτουργία ως κέντρο διευκόλυνσης και άρσης εμποδίων στην άσκηση της επιχειρηματικότητας, σε συνεργασία με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.
– Στην ανάπτυξη καινοτόμων χρηματοδοτικών εργαλείων με ανακυκλούμενα κεφάλαια από διεθνείς οργανισμούς (πχ. ΕΤΕπ) για τους τομείς της κοινωνικής, της πολιτισμικής και της νεανικής επιχειρηματικότητας ή έργων αστικής ανάπλασης που μπορούν να αναδείξουν καινοτόμες και πρωτοποριακές επιχειρηματικές ιδέες.

Μάλιστα, η πρόεδρος της Εθνικής προανήγγειλε πως μετά τις διακοπές του Πάσχα, η τράπεζα θα ξεκινήσει σειρά κλειστών επαφών με ελληνικές και με ξένες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, προκειμένου να τις «ακούσει», να ιεραρχήσει τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν και να χαράξει κοινή στρατηγική μαζί τους.

Πηγή: EMEA.gr

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις