Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Σήμερα το Investors’ Pitch Night του StartSmart SEE

20 τεχνολογικές Startups θα παρουσιάσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια σε ένα επιλεγμένο κοινό επενδυτών, κριτών και μεντόρων του διαγωνισμού

Οι νεοφυείς επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν τα πιο πιεστικά και δύσκολα ζητήματα του σύγχρονου κόσμου χρησιμοποιώντας καινοτόμες διαδικασίες και τεχνολογίες αιχμής. Το StartSmart SEE, μέσα από ένα τρίμηνο πρόγραμμα, σχεδιασμένο αποκλειστικά για τεχνολογικές Startups στο αρχικό στάδιο με δραστηριότητα στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, τις βοηθά να αναπτυχθούν και να βγουν στην διεθνή αγορά υπεύθυνα. Το πρόγραμμα παρέχει πρόσβαση σε πρακτικά εργαστήρια υψηλού επιπέδου, σε τεχνογνωσία του ΜΙΤ, και καθοδήγηση από ένα διεθνές δίκτυο έμπειρων μεντόρων.

Οι αιτήσεις για την συμμετοχή στο νέο κύκλο του προγράμματος υποβλήθηκαν ως την 1η Απριλίου. Οι αιτήσεις εξετάστηκαν από ένα διεθνές δίκτυο στελεχών, επιχειρηματιών και επενδυτών αλλά και τα μέλη του Startsmart SEE, επιλέχθηκαν για το πρόγραμμα 20 πρωτοποριακές νεοφυείς επιχειρήσεις. Όλες επικεντρώνονται στην επίλυση σημαντικών προβλημάτων της κοινωνίας μας τα οποία απαιτούν τη χρήση αναδυόμενων τεχνολογιών. Τα ιδρυτικά τους στελέχη προέρχονται από ένα ευρύ φάσμα ακαδημαϊκών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων ενώ οι καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις που προσφέρουν αφορούν τομείς όπως η παραγωγή ενέργειας, οι τεχνολογικές εφαρμογές εξοικονόμησης ενέργειας, η βιώσιμη κατανάλωση, ο σχεδιασµός συστήµατος και λογισµικού κ.α.

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί το Investors’ Pitch Night, με στόχο της εκδήλωσης την παρουσίαση των επιχειρηματικών σχεδίων των ομάδων σε ένα επιλεγμένο κοινό επενδυτών, κριτών και μεντόρων του διαγωνισμού.

Αν θέλετε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση εγγραφείτε εδώ.

Μετά το τέλος της πρώτης φάσης του προγράμματος, οι φιναλίστ που θα επιλεχθούν να συνεχίσουν θα κληθούν να παρουσιάσουν τις εταιρείες τους μπροστά σε κοινό και επενδυτές στον τελικό διαγωνισμό του προγράμματος στις αρχές Ιουλίου.

Χορηγός  και innovation leader της διοργάνωσης είναι η ΔΕΗ.

 

Οι 20 νεοφυείς επιχειρήσεις που εντάσσονται στο πρόγραμμα του επιταχυντή StartSmart SEE 2024 Spring Edition

Όλοι οι συμμετέχοντες αξιοποιούν τεχνολογίες για την επίλυση σημαντικών προβλημάτων και έχουν τη δυνατότητα να μεταμορφώσουν τους αντίστοιχους κλάδους τους.

Η AGIPowerHub εξειδικεύεται στο σχεδιασμό και την κατασκευή προσαρμοσμένων λύσεων φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα, εξασφαλίζοντας ομαλή εμπειρία φόρτισης από το σπίτι έως τους δημόσιους χώρους.

Η AViSense.AI ενισχύει την επίγνωση της κατάστασης κατά την οδήγηση, παρέχοντας στον οδηγό επεξηγηματικό περιεχόμενο επαυξημένης πραγματικότητας μέσω συστημάτων συνεργατικής αντίληψης, ενισχύοντας το επίπεδο συνεργασίας μεταξύ οδηγού και οχήματος.

Η Buildhop είναι μια πλατφόρμα προμηθειών B2B για τον κατασκευαστικό κλάδο, η οποία επικεντρώνεται σε μια προσέγγιση με προτεραιότητα στην τεχνολογία για τον εξορθολογισμό και την επίλυση των δυσκολιών στη διαδικασία προμήθειας υλικών.

Η Chiron Sports Project φέρνει επανάσταση στην εμπειρία του τρεξίματος, κατασκευάζοντας εξατομικευμένα αθλητικά παπούτσια προσαρμοσμένα στις ανάγκες των αθλητών, με τη χρήση των ανατομικών τους δεδομένων, αλλά και των τεχνικών χαρακτηριστικών της κίνησής τους.

Η Cordia αντιμετωπίζει το φόβο και την αβεβαιότητα που προκαλούν οι χρόνιες ασθένειες, προσφέροντας μια προσωποποιημένη στις ανάγκες του χρήστη κοινωνική πλατφόρμα που προάγει την ψυχική υποστήριξη και την ενημέρωση κατά την πορεία της ασθένειας.

Η elvoX αναπτύσσει & κατασκευάζει καινοτόμα ηλεκτρικά φορτηγάκια (βανάκια) για τις μεταφορές εμπορευμάτων μέσα σε πόλεις – με στόχο τη μείωση του κόστους λειτουργίας και των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Η Grandmama εκσυγχρονίζει την κατ’ οίκον φροντίδα ηλικιωμένων, ατόμων με αναπηρία & ασθενών με ελεγμένους φροντιστές & νοσηλευτές, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής, την ικανοποίηση & μειώνοντας το κόστος.

Η Hapteron καινοτομεί στη ναυτιλιακή βιομηχανία με μια πλατφόρμα ανάλυσης δεδομένων λειτουργίας μηχανών και μηχανημάτων πλοίων, βελτιστοποιημένη για την αποφυγή βλαβών και τη συντήρηση τους παρέχοντας πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, ασφάλεια και εξοικονόμηση κόστους.

H HoReCa Jobs μεταμορφώνει την εμπειρία των προσλήψεων στον τομέα της φιλοξενίας στην Ελλάδα μέσω της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης που καθοδηγείται από την αντιστοίχιση και την αξιολόγηση δεξιοτήτων, συνδέοντας επαγγελματίες και εργοδότες.

Η KIRKE προσφέρει φιλικά προς το περιβάλλον αρώματα κατασκευασμένα από συστατικά που προέρχονται από υπεύθυνες πηγές, απευθυνόμενη, επίσης, σε όσους αναζητούν εξατομικευμένες αρωματικές εμπειρίες.

Η PhosPrint ειδικεύεται στα συστήματα βιοεκτύπωσης με λέιζερ και στην αναγεννητική ιατρική, προσφέροντας μια καινοτόμο συσκευή διπλής δέσμης για επιτόπια εκτύπωση κυττάρων κατά τη διάρκεια χειρουργικών επεμβάσεων.

Η Psyche αναπτύσσει ένα AI therapy chatbot με την ονομασία “Athena” για την αντιμετώπιση της έλλειψης επαγγελματιών ψυχικής υγείας και την κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης για περισσότερη προσβασιμότητα σε αυτές τις υπηρεσίες.

Η OZZIE robotics αναπτύσσει μια αυτόνομη ρομποτική πλατφόρμα, προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις για τη μεταφορά αγαθών, την επιθεώρηση εγκαταστάσεων και την αλληλεπίδραση ανθρώπου-ρομπότ.

Η ReNeuroCell Therapeutics αναπτύσσει καινοτόμες θεραπείες έναντι του τραυματισμού του νευρικού ιστού, ενσωματώνοντας τεχνολογίες βιοϋλικών, βλαστοκυττάρων και χορήγησης φαρμάκων, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία στη βιοκατασκευή και τη νευροφαρμακολογία.

H Salvinius Innovations αναπτύσσει μια νέα γενιά μεμβρανών που στοχεύουν στη αντιμετώπιση της λειψυδρίας και προωθούν την κυκλικότητα μέσω της βιώσιμης επεξεργασίας λυμάτων.

Η SILDI I ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις βιωσιμότητας και κυκλικής οικονομίας, χρησιμοποιώντας δεδομένα συσκευών/ διεργασιων για έγκαιρη πρόβλεψη προβλημάτων μέσω αλγορίθμων συντήρησης βασισμένων στην τεχνητή νοημοσύνη στον τομέα της επεξεργασίας νερού.

Οι πρακτικές αειφορίας της Sphinx, βασίζονται στο μετασχηματισμό του σερβιρίσματος των προϊόντων των μπαρ, ώστε να γίνεται με ένα πιο βιώσιμο, εργονομικό και οικονομικό τρόπο. Εκπαιδεύει τους καταναλωτές στις πράσινες πρακτικές  και παρέχει δεδομένα ESG για τους διαχειριστές.

Η εφαρμογή The XO App προσφέρει μια πλατφόρμα για την βιομηχανία της νυχτερινής ζωής και των ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων, καλύπτοντας όλο το φάσμα υπηρεσιών διαχείρισης των κέντρων αναψυχής, από τη διαφήμιση των εκδηλώσεων μέχρι και την σύγχρονη ανάλυση δεδομένων.Έτσι, ενισχύεται η εμπειρία του χρήστη με τα κέντρα αναψυχής δημιουργώντας μια κοινότητα δυναμικής αλληλεπίδρασης.

H Turn It Green στοχεύει να καλύψει το κενό στην εκπαίδευση για το κλίμα μέσω εξατομικευμένων και παιχνιδοποιημένων συμβουλών, ώστε οι καταναλωτές, οι επαγγελματίες και οι οργανισμοί να μπορούν να μειώσουν το συλλογικό τους αποτύπωμα CO2.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις