Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

CapsuleT Accelerator: Η πύλη προς την επιτυχία για τουριστικές Startups

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων έχει ήδη ξεκινήσει για την ένταξη στον 7ο κύκλο επιτάχυνσης και ολοκληρώνεται την Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2024.

Στον δυναμικό και συνεχώς εξελισσόμενο κόσμο του τουρισμού, η καινοτομία και η ευελιξία είναι απαραίτητα στοιχεία για την επιτυχία. Οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον τομέα γνωρίζουν ότι η υποστήριξη και η καθοδήγηση μπορούν να κάνουν τη διαφορά μεταξύ μιας καλής ιδέας και μιας επιτυχημένης επιχείρησης. Εδώ έρχεται να διαδραματίσει τον κρίσιμο ρόλο του ο CapsuleT Accelerator.

Τι Είναι ο CapsuleT Accelerator;

Ο CapsuleT είναι ένας επιταχυντής νεοφυών επιχειρήσεων και αποτελεί τον μοναδικό accelerator που επικεντρώνεται αποκλειστικά στην υποστήριξη startups στον τομέα του τουρισμού στην Ελλάδα. Δημιουργήθηκε από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, το 2019, με σκοπό να προσφέρει σε startups που δραστηριοποιούνται ευρύτερα στον τουρισμό όλα τα εργαλεία, τις γνώσεις και τις διασυνδέσεις που χρειάζονται για να αναπτυχθούν και να επιτύχουν. Μέσα από ένα εντατικό πρόγραμμα διάρκειας 5 μηνών, οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να μεταμορφώσουν τις ιδέες τους σε βιώσιμες και κερδοφόρες επιχειρήσεις.


Η Διαδικασία του Προγράμματος

Το πρόγραμμα του CapsuleT παρέχεται εντελώς δωρεάν στους επιλεγμένους συμμετέχοντες και περιλαμβάνει μια σειρά από δραστηριότητες και υποστηρικτικές υπηρεσίες που έχουν σχεδιαστεί για να καλύψουν όλες τις ανάγκες των νεοφυών επιχειρήσεων. Αυτές περιλαμβάνουν:

  1. Καθοδήγηση και Mentoring: Οι συμμετέχοντες έχουν πρόσβαση σε ένα δίκτυο εξειδικευμένων μεντόρων και επαγγελματιών του κλάδου, που τους παρέχουν συνεχή καθοδήγηση και πολύτιμες συμβουλές καθ’ όλη τη διάρκεια του 5μηνου προγράμματος.
  2. Εκπαίδευση και Εργαστήρια: Διοργανώνονται σεμινάρια και εργαστήρια πάνω σε κρίσιμα θέματα όπως η ανάπτυξη επιχειρηματικού πλάνου, το marketing, sustainability, η χρηματοδότηση και η τεχνολογία.
  3. Δικτύωση και Συναντήσεις: Το πρόγραμμα προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες δικτύωσης με επενδυτές, επιχειρηματίες και άλλους επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου. Παράλληλα οι ευκαιρίες αυτές γίνονται ακόμα πιο εντατικές μέσα από τις συμμετοχές του CapsuleT με περίπτερα στις τουριστικές εκθέσεις Philoxenia στη Θεσσαλονίκη και Xenia στην Αθήνα, καθώς και συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις και συνέδρια.
  4. Πρόσβαση σε Πόρους και Υποδομές: Οι startups έχουν στη διάθεσή τους υποδομές και πόρους που χρειάζονται για να δοκιμάσουν και να αναπτύξουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, όπως για παράδειγμα διάθεση δωρεάν χώρων γραφείων σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Η Επιτυχία Μέσα από τα επιτεύγματα των Συμμετεχόντων

Η πραγματική αξία του CapsuleT φαίνεται από τις ιστορίες επιτυχίας των ίδιων των συμμετεχόντων. Αυτές οι ιστορίες αναδεικνύουν πώς το πρόγραμμα έχει βοηθήσει τους νέους επιχειρηματίες να ξεπεράσουν τις προκλήσεις, να αναπτύξουν τις ιδέες τους, να δημιουργήσουν το κατάλληλο business plan και να πετύχουν στην αγορά.

Για παράδειγμα, από τις 52 startups που έχουν συμμετάσχει στους 6 Κύκλους, οι 27, έχοντας κατανοήσει τις ανάγκες της αγοράς και με σκοπό να ανταποκριθούν σε αυτές, πραγματοποίησαν κάποιου είδους pivot, κερδίζοντας πολύτιμο χρόνο στην ανάπτυξη της επιχείρησης. Επιπλέον, άλλες startups έχουν διπλασιάσει έως και τριπλασιάσει το πελατολόγιό τους, έχουν πολλαπλασιάσει το προσωπικό τους κι έχουν πραγματοποιήσει σημαντικές συνέργειες μέσα στο οικοσύστημα του τουρισμού, οι οποίες τους επέτρεψαν να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους σε διεθνές επίπεδο.

Διαβάστε τι έχουν να πουν οι περσινοί νικητές του προγράμματος και δείτε τον εαυτό σας στη θέση τους!


Travelr

«Το πρόγραμμα και οι συντελεστές του CapsuleT, με τις στοχευμένες δράσεις επικοινωνίας, έβαλαν την ομάδα και το προϊόν μας μπροστά στα μάτια χιλιάδων επαγγελματιών του τουριστικού κλάδου. Αυτό συντέλεσε τόσο στην ανάπτυξη του brand awareness και στη δημιουργία νέων συνεργασιών με προμηθευτές και πελάτες αλλά και στην προσέλκυση νέων ταλέντων που προσλήφθηκαν τελικά στην εταιρεία μας.

Κατά τη διάρκεια της επιτάχυνσης, διπλασιάσαμε την ομάδα από 6 σε 12 άτομα και τους πελάτες από 10 σε 50!

Θα προτείναμε σε startups που σκέφτονται να συμμετάσχουν στον 7ο κύκλο επιτάχυνσης, να επενδύσουν στα ζητούμενα του προγράμματος και θα ανταμειφθούν σίγουρα, όχι μόνο κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το κλείσιμο του νέου κύκλου».

 

Mystery Pot

«Με το δομημένο πρόγραμμα επιτάχυνσης του CapsuleT, μας δόθηκε η δυνατότητα να βελτιώσουμε το επιχειρηματικό μας μοντέλο, να δικτυωθούμε, να λάβουμε πολύτιμη βοήθεια από μέντορες και το πιο σημαντικό, να αναπτύξουμε και να εξελίξουμε σημαντικά την εφαρμογή μας. Συγκεκριμένα, μέσω του CapsuleT, καθώς είχαμε λάβει mentoring σχετικό με τις επενδύσεις, ήρθαμε στην πιο επιτυχημένη επαφή με επενδυτές. Επιπλέον, λόγω των on-site visits, επικοινωνήσαμε με πολυάριθμα ξενοδοχεία και προσαρμόσαμε κατάλληλα το προϊόν μας, ώστε να μπορέσουμε να τα υποστηρίξουμε και με αυτόν τον τρόπο, να κλείσουμε τις πρώτες μας συνεργασίες στον χώρο της φιλοξενίας.

Από την αρχή του προγράμματος επιτάχυνσης έως και σήμερα, τα πακέτα-έκπληξη από 164 αυξήθηκαν σε 5.000 μηνιαίως, τα 49 συνεργαζόμενα καταστήματα έγιναν 302 ενώ εξαπλωθήκαμε σε 20 νέες πόλεις στην Ελλάδα και σε 2 χώρες του εξωτερικού. H εφαρμογή μας έχει φτάσει τα 100.000 downloads και, μέσω των 20.000 γευμάτων που δε σπαταλήθηκαν, έχουμε συμβάλλει στην αφαίρεση 50.000kg CO2 από την ατμόσφαιρα.

Μέσα από την προσωπική μας εμπειρία, προτείνουμε στις ενδιαφερόμενες startups να είναι έτοιμες να δεσμευτούν πλήρως στο Πρόγραμμα Επιτάχυνσης και να συμμετέχουν ενεργά στα mentoring sessions. Να δικτυωθούν με άλλες startups και με προσωπικότητες του χώρου και να αξιοποιήσουν όλους τους πόρους που τους διαθέτει το CapsuleT. Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για ανάπτυξη, για αυτό ας δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό!»

 

PrimeHost

«Η συμμετοχή μας στο πρόγραμμα επιτάχυνσης συνέβαλε καθοριστικά στην ανάπτυξη της PrimeHost. Οι συνεδρίες με τους μέντορες μάς έδωσαν την καθοδήγηση και τις γνώσεις που χρειαζόμασταν για να επιτύχουμε σημαντικά αποτελέσματα σε σύντομο χρονικό διάστημα: Πραγματοποιήσαμε 4 συνεργασίες με σημαντικά PMS συστήματα, κάτι που μας επέτρεψε να προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες κι ολοκληρωμένες λύσεις στους πελάτες μας. Αναπτύξαμε το δίκτυό μας και, μέσα σε μόνο λίγους μήνες, εξυπηρετούμε περισσότερα από 1.000 properties και συνεχώς αυξάνουμε το πελατολόγιο μας. Διαμορφώσαμε το προϊόν μας σύμφωνα με τις ανάγκες τις αγοράς.

Θα συμβουλεύαμε κάθε νέα ομάδα που θέλει να συμμετάσχει στο πρόγραμμα να είναι ανοιχτή στην ανατροφοδότηση και να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις ευκαιρίες δικτύωσης που προσφέρονται. Το πρόγραμμα μπορεί να προσφέρει πολύτιμες επαφές και γνώσεις που θα βοηθήσουν την επιχείρησή τους να αναπτυχθεί γρήγορα και αποτελεσματικά».

Μάθετε περισσότερα για την εμπειρία των συμμετεχόντων του 6ου κύκλου μέσα από το highlights video:

 


Κοιτάζοντας το Μέλλον

Ο CapsuleT συνεχίζει να επενδύει στο μέλλον του τουρισμού, προσφέροντας νέες ευκαιρίες και στηρίζοντας την καινοτομία. Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, ο επιταχυντής προσαρμόζεται στις συνεχείς αλλαγές της αγοράς και τις τεχνολογικές εξελίξεις, διασφαλίζοντας ότι οι startups είναι πάντα μπροστά από τις τάσεις.

Ο CapsuleT Accelerator είναι εδώ για να σας βοηθήσει να μετατρέψετε το όραμά σας σε πραγματικότητα. Μη χάνετε χρόνο, ανακαλύψτε τις ευκαιρίες που προσφέρει και κάντε το επόμενο μεγάλο βήμα στην επιχείρησή σας. Η περίοδος υποβολής αιτήσεων έχει ήδη ξεκινήσει για την ένταξη στον 7ο κύκλο επιτάχυνσης και ολοκληρώνεται την Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2024.

Μάθετε τα κριτήρια συμμετοχής, τα χρηματικά έπαθλα που μπορείτε να διεκδικήσετε και τη δομή του προγράμματος αναλυτικά εδώ: https://www.capsuletaccelerator.gr/el/accelerator/

Κάντε την αίτηση σας εύκολα εδώ: https://www.eventora.com/en/Events/CapsuleTApplicationForm7thCycle

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις