Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

CapsuleT 6ος κύκλος – Ταξιδεύοντας με τις startups σε Πελοπόννησο και Ζάκυνθο!

Στο 3ημερο ταξίδι συμμετείχαν οι ομάδες του 6ου κύκλου του επιταχυντή, 4Power ECO, Asklepieia Health Cluster, Greece no limits, Mystery Pot, Primehost και η Travelr, ενώ συνόδεψαν τον επιταχυντή και οι νικήτριες ομάδες των προηγούμενων κύκλων του, Deliverback, Cellarhopping, kleesto, Unlimited Adrenaline, Campsaround και Hotellisense.

Ο επιταχυντής του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος,  CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator, πραγματοποίησε μέσα στον Οκτώβριο το πρώτο on-site visit για τον 6ο κύκλο επιτάχυνσης σε Πελοπόννησο και Ζάκυνθο, με σκοπό να γνωρίσουν οι ομάδες ξενοδοχεία αλλά και την τουριστική αγορά των δύο αυτών προορισμών.

Σκοπός του προγράμματος επισκέψεων είναι μεταξύ άλλων, να δοθεί στις startups η δυνατότητα να διαπιστώσουν από κοντά πώς λειτουργούν διαφορετικά τμήματα ξενοδοχείων ή τουριστικών επιχειρήσεων που επισκέπτονται, να λάβουν χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με το πελατολόγιό τους, το προφίλ τους και την οπτική που έχουν για την τουριστική αγορά της κάθε περιοχής, να παρουσιάσουν στους υπεύθυνους τμημάτων το προϊόν ή την υπηρεσία τους, να λάβουν χρήσιμο feedback για να βελτιωθούν, αλλά και να συζητήσουν για το ενδεχόμενο ενδιαφέρον για κάποια «πιλοτική» συνεργασία.

Στο 3ημερο ταξίδι συμμετείχαν οι ομάδες του 6ου κύκλου του επιταχυντή, 4Power ECOAsklepieia Health ClusterGreece no limitsMystery PotPrimehost και η Travelr, ενώ συνόδεψαν τον επιταχυντή και οι νικήτριες ομάδες των προηγούμενων κύκλων του, DeliverbackCellarhoppingkleestoUnlimited AdrenalineCampsaround και Hotellisense.  

 

Ημέρα 1η : Πελοπόννησος

Πρώτη στάση του επιταχυντή το ξενοδοχείο, Αldemar Οlympian Village, όπου ξεκίνησε η ενημέρωση των ομάδων από τον διευθυντή του ξενοδοχείου για την τοποθεσία και την δυναμική της μονάδας στον Πύργο. Στη συνέχεια ακολούθησαν οι παρουσιάσεις των startups στα στελέχη διαφορετικών τμημάτων του ξενοδοχείου από το operation, F&B, έως και το Housekeeping, ενώ μετά το πέρας των παρουσιάσεων πραγματοποιήθηκαν one-to-one meetings μεταξύ των ομάδων και των στελεχών του ξενοδοχείου, ώστε οι ομάδες να πάρουν όσο το δυνατόν καλύτερο feedback για το προϊόν τους. Στη συνέχεια ακολούθησε ξενάγηση στο νέο συνεδριακό συγκρότημα του ξενοδοχείου, το οποίο και αποτελεί μια εξαιρετική επένδυση για το ξενοδοχείο, αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

Δεύτερος σταθμός των ομάδων κατά την πρώτη ημέρα του εκπαιδευτικού τους ταξιδιού, τα ξενοδοχεία του ομίλου της Grecotel στην περιοχή της Κυλλήνης.

Tα ξενοδοχεία Grecotel Mandola Rosa Boutique Resort, Grecotel La Riviera & Aqua Park και Grecotel Riviera Olympia Oasis Resort άνοιξαν τις πύλες τους και προετοίμασαν ένα θερμό καλωσόρισμα στις ομάδες του επιταχυντή που έφτασαν λίγο μετά το μεσημέρι στους χώρους τους. Στην αίθουσα της κεντρικής υποδοχής του ξενοδοχείου Grecotel Mandola Rosa Boutique Resort, στελέχη από όλα τα τμήματα των παραπάνω ξενοδοχείων στην Κυλλήνη υποδέχθηκαν με μεγάλή χαρά τις ομάδες του επιταχυντή, ακούγοντας προσεκτικά τις προτάσεις τους, συζήτησαν με τις ομάδες και έδωσαν χρήσιμα σχόλια μέσα από την εμπειρία τους, τα οποία και οι ομάδες σημείωσαν με ιδιαίτερη προσοχή. Μετά το τέλος της εκδήλωσης, ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους των ξενοδοχείων, η οποία και βοήθησε τις ομάδες μας να κατανοήσουν καλύτερα τις πολιτικές διαχείρισης που ακολουθούνται, αλλά και τις ανάγκες μιας τόσο μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας.

Ημέρα 2η: Ζάκυνθος

Η δεύτερη ημέρα επισκέψεων του επιταχυντή ξεκίνησε με το ταξίδι των startups στο όμορφο και ιστορικό νησί της Ζακύνθου. Τις ομάδες υποδέχτηκε στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου, στην πρώτη εκδήλωση για την ημέρα η Αντιπρόεδρος του ΞΕΕ και CEO του ομίλου Zante Hospitality Group, κ. Χριστίνα Τετράδη, όπου ενημέρωσε τις ομάδες σχετικά με την ιστορία και την εξέλιξη του ξενοδοχειακού ομίλου, ενώ επιπλέον αναφέρθηκε και σε ένα ευρύ φάσμα λεπτομερειών της τουριστικής αγοράς της Ζακύνθου.

Μετά την πρώτη αυτή συνάντηση, ακολούθησε επίσκεψη στο μουσείο History War Museum, το οποίο και αποτελεί το μοναδικό μουσείο στην Ελλάδα με τρισδιάστατες αναπαραστάσεις μαχών των σημαντικότερων πολέμων του 20ου αιώνα, στεγάζεται στoν αύλειο χώρο του ξενοδοχείου Galaxy Beach Resort, και συνδέει τον τουρισμό με την κοινωνική υπευθυνότητα και την ιστορική μνήμη. Στη συνέχεια ακολούθησε ξενάγηση στο ξενοδοχείο, όπου οι ομάδες είδαν τους χώρους του και έμαθαν περισσότερα για την πολιτική λειτουργίας του, αλλά και την διατήρηση της παραλίας του Λαγανά.

Η ημέρα έκλεισε με μια απογευματινή συνάντηση γνωριμίας, παρουσιάσεων και B2B networking με τις 12 ομάδες μας στο Zante Park, κατά την οποία ξενοδόχοι και διάφορα στελέχη της τοπικής τουριστικής αγοράς παρευρέθηκαν για να γνωρίσουνε τις ομάδες του επιταχυντή και το έργο του ίδιου του επιταχυντή μας.

Ημέρα 3η: Ζάκυνθος εν κινήσει!

Αν οι προηγούμενες ημέρες ήταν γεμάτες, η τρίτη μέρα του προγράμματος επισκέψεων ήταν αυτή που ξεπέρασε κάθε προσδοκία!
Γεμάτη με #on-site #visits, η μέρα ξεκίνησε με τις ομάδες να επισκέπτονται το αγρόκτημα Therianos Family, έμαθαν περισσότερες πληροφορίες για τον αγροτουρισμό, την καλλιέργεια και προώθηση των βιολογικών προϊόντων, δοκίμασαν τα βιολογικά προϊόντα, αλλά και μυήθηκαν στα οφέλη του εναλλακτικού τουρισμού.

Δεύτερη επίσκεψη, το Κτήμα Γράμψα, όπου ξεναγήθηκαν στο οινοποιείο, έμαθαν περισσότερα για την παραγωγή του κρασιού, την λειτουργία του οινοποιείου, την δημιουργία της εμπειρίας, ενώ τέλος, οι ομάδες με την σειρά τους συμμετείχαν στη δοκιμή του κρασιού σε μια υπέροχη εμπειρία οινογνωσίας στον κήπο του οινοποιείου.

Επόμενες στάσεις, ήταν τα ξενοδοχεία Olea All Suite Hotel μια ιδιαίτερα εμπνευσμένη μονάδα – design hotel στον λόφο Πλάνο, πάνω από την παραλία Τσιλιβή, η οποία έχει εντάξει τα χαρακτηριστικά του φυσικού τοπίου και τα στοιχεία του νερού και των βοτάνων σε όλη την έκταση του ξενοδοχείου, το Lesante Cape νεοαφιχθής luxury resort σχεδιασμένο στην λογική του ελληνικού χωριού και χτισμένο αμφιθεατρικά πάνω στο Ακρωτήρι και το Meandros Boutique & Spa Hotel, ένα ξεχωριστό θεματικό ξενοδοχείο εμπνευσμένο από την αρχαία Ελλάδα.

Οι 12 startups είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά πώς λειτουργούν οι μονάδες ενός top προορισμού όπως το νησί της Ζακύνθου, να συνομιλήσουν με τους διευθυντές και τα στελέχη των ξενοδοχείων για τις ανάγκες και τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν στην καθημερινή λειτουργία τους και να παρουσιάσουν τις λύσεις τους δημιουργώντας πρόσφορο έδαφος για μελλοντικές συνεργασίες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις