Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι ομάδες που θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στον Περιφερειακό Τελικό του ClimateLaunchpad

Πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο, την Δευτέρα, 24 Αυγούστου, ο Εθνικός Τελικός του ClimateLaunchpad, του μεγαλύτερου επιχειρηματικού διαγωνισμού στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης. Οι τρεις ομάδες που έχουν κερδίσει το εισιτήριο για τον Περιφερειακό Τελικό, ο οποίος θα διεξαχθεί στο διαδικτυακά στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου είναι οι: «Qonductive» , «Wind-E» και «Motivw» .

Έχοντας ως προτεραιότητα την ασφάλεια των διαγωνιζομένων και των παρευρισκόμενων ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα τα οποία έχει εξαγγείλει η κυπριακή κυβέρνηση, ενώ γινόταν θερμομέτρηση και παρέχονταν προστατευτικές μάσκες σε όλους τους παρευρισκόμενους, κατά την είσοδό τους στον χώρο.

Οι τρεις κορυφαίες ομάδες του Εθνικού Τελικού θα διαγωνιστούν μαζί με άλλες 42 ομάδες από 14 χώρες από την Ανατολική Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Κεντρική Ασία. Οι κορυφαίες 16 ομάδες του Περιφερειακού Τελικού θα προχωρήσουν στον Μεγάλο Τελικό του διαγωνισμού ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου και 1 -2 Οκτωβρίου.

Οι 10 καλύτερες ομάδες του Παγκόσμιου Τελικού, θα αποκτήσουν πρόσβαση στο Climate-KIC Αccelerator, το «επιχειρηματικό σχολείο» που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και στην εμπορευματοποίηση των νεοφυών επιχειρήσεων στον τομέα της πράσινης καινοτομίας και ανάπτυξης και παρέχει πρόσβαση σε περαιτέρω εκπαίδευση και χρηματοδότηση. Η καλύτερη ιδέα του Παγκόσμιου Τελικού θα λάβει επίσης ένα χρηματικό έπαθλο ύψους 10.000 ευρώ, η δεύτερη χρηματικό έπαθλο ύψους 5.000 ευρώ και η ιδέα που θα καταλάβει την τρίτη θέση θα κερδίσει 2.500 ευρώ.

Οι 11 ομάδες, που συμμετείχαν στο διαγωνισμό στην Κύπρο, μετά από μια σειρά εντατικών εκπαιδευτικών σεμιναρίων, παρουσίασαν την ιδέα τους ενώπιον κριτικής επιτροπής, η οποία απαρτιζόταν από επαγγελματίες του κλάδου. Συγκεκριμένα την κριτική επιτροπή αποτελούσαν οι, Βασίλειος Βραχίμης, Συνέταιρος Συμβουλευτικών Υπηρεσιών & Υπεύθυνος Τραπεζικού Τομέα της PwC Κύπρου, η Μυρτώ Σκουρουπάθη Μηχανικός Περιβάλλοντος από το Ενεργειακό Γραφείο Κύπρου και ο Δρ. Αλέξανδρος Χαραλαμπίδης, Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Περιβάλλοντος του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Στην εισαγωγική του ομιλία, ο Ευγένιος Ευγενίου, Ανώτερος Εκτελεστικός Διευθυντής της PwC Κύπρου, ανέφερε: «Ο διαγωνισμός του ClimateLaunchpad βρίσκει τη χρυσή τομή ανάμεσα στην αντιμετώπιση ενός παγκόσμιου βασικού ζητήματος, αυτού της κλιματικής αλλαγής και της δημιουργίας μιας καινοτόμου επιχειρηματικής κουλτούρας στην Κύπρο.».

Όσοι παρευρέθηκαν στον φετινό Εθνικό Τελικό είχαν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις από τις startup εταιρίες οι οποίες συμμετέχουν στον Επιταχυντή του Climate-KIC στην Κύπρο, εταιρείες που έχουν ξεπεράσει το στάδιο της ιδέας και βρίσκονται στο στάδιο της εισόδου στην αγορά και της εξεύρεσης πελατών.

Το ClimateLaunchpad, διοργανώθηκε για έβδομη συνεχή χρονιά από την Chrysalis LEAP σε συνεργασία με το ΕΙΤ Climate-KIC, την κύρια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα καινοτομίας για την κλιματική αλλαγή.

Στρατηγικός Εταίρος της Chrysalis LEAP για έκτη συνεχή χρονιά είναι η PwC Κύπρου και Μέγας Xορηγός του προγράμματος για πέμπτη συνεχή χρονιά είναι η Bernhard Schulte Shipmanagement (BSM).

Σε δηλώσεις του ο κ. Στέλιος Προκοπίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Chrysalis LEAP ανέφερε: «Είμαστε περήφανοι για τις ομάδες που συμμετείχαν στο φετινό πρόγραμμα αφού κατάφεραν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του προγράμματος κάτω από πρωτόγνωρες για όλους συνθήκες. Οι νικητήριες ομάδες έχουν όλα τα εφόδια να επιτύχουν στον Περιφερειακό Τελικό και να διαγωνιστούν στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό. Ευχαριστούμε θερμά την PwC Κύπρου και την Bernhard Schulte Shipmanagement για τη διαχρονική τους στήριξη»

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις