Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η πανδημία αναγκάζει την Uber να ξεκινήσει τις ενοικιάσεις αυτοκινήτων

Η Uber ανακοίνωσε σήμερα ότι σύντομα θα επιτρέψει στους χρήστες στης στο Ηνωμένο Βασίλειο να ενοικιάσουν αυτοκίνητα μέσω της εφαρμογής της, σε συνεργασία με την εταιρεία ενοικίασης CarTrawler.

Οι χρήστες θα μπορούν να επιλέξουν τη νέα επιλογή “Uber Rent” μέσα από την εφαρμογή και στη συνέχεια να αναζητήσουν διαθέσιμα αυτοκίνητα για την επιλεγμένη ημερομηνία και τοποθεσία. Τα αυτοκίνητα θα μπορούν στη συνέχεια να παραληφθούν από τις «εκατοντάδες» τοποθεσίες παραλαβής της εταιρείας ενοικίασης αυτοκινήτων.

Παρόλο που η Uber λέει ότι τεχνικά η κράτηση θα μπορεί να γίνει ταυτόχρονα με την παραλαβή του οχήματος, ενθαρρύνει τους χρήστες να ολοκληρώσουν τη διαδικασία τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Οι ενοικιάσεις μπορούν να ακυρωθούν έως και 48 ώρες πριν από την παραλαβή και η Uber υπόσχεται εκπτώσεις σε ενοικιάσεις έως και 25 τοις εκατό.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Uber προσφέρει ενοικιάσεις αυτοκινήτων. Το 2018, ανακοίνωσε ένα παρόμοιο σχήμα σε συνεργασία με την Getaround στις ΗΠΑ, αλλά διέκοψε την υπηρεσία το ίδιο έτος, συνεχίζοντας την προσφορά ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων αποκλειστικά στους οδηγούς της. Ο λόγος που προχωρά για δεύτερη φορά σε μια τέτοια κίνηση δεν είναι άλλος από την πανδημία και την ανάγκη για κοινωνική αποστασιοποίηση.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις