Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι ειδήσεις που “ξεχώρισαν” αυτή την εβδομάδα

Άλλη μία εβδομάδα φτάνει στο τέλος της και το Startupper.gr παρουσιάζει τις δημοφιλέστερες ειδήσεις των τελευταίων ημερών.

Αυτή την εβδομάδα, το ενδιαφέρον του κοινού προσέλκυσαν ειδήσεις όπως η αποχώρηση του Νίκου Δρανδάκη από την Beat, απόψεις για την ελληνική Startup σκηνή και τις πρόσφατες εξαγορές, αλλά και προγράμματα όπως ο νέος accelerator του Found.ation.

Διαβάστε αναλυτικά:

O Νίκος Δρανδάκης αποχωρεί από την Beat

Ο Νίκος Δρανδάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της Beat μέχρι σήμερα, και η διοίκηση του ομίλου FREE NOW, μητρικής εταιρείας της Beat, αποφάσισαν να ολοκληρώσουν την συνεργασία τους σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση που μόλις εκδόθηκε.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/63677/o-nikos-drandakis-apochorei-apo-tin-beat/

Πόσο «Ελληνικά» είναι τα Ελληνικά Startups;

Ο εκδότης, δημοσιογράφος, και φίλος Γιάννης Διονάτος αναρωτήθηκε πρόσφατα «πόσο ελληνική είναι η συγκεκριμένη Startup εταιρεία», εννοώντας την InstaShop, με αφορμή την εξαγορά της έναντι ποσού-ρεκόρ 360 εκατ. δολαρίων από την γερμανική εταιρεία Delivery Hero.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/63635/poso-ellinika-einai-ta-ellinika-startups/

Σε ισχύ ο υπερ-τριπλασιασμός των φορολογικών κινήτρων για επιχειρήσεις που επενδύουν σε R&D

“Από σήμερα 1η Σεπτεμβρίου 2020 ισχύει ο υπερ-τριπλασιασμός των φορολογικών κινήτρων για τις επιχειρήσεις που επενδύουν σε Έρευνα και Ανάπτυξη (R&D). Στόχος μας να δημιουργηθούν νέες, ποιοτικές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας για τους νέους επιστήμονές μας”.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/63694/se-ischy-o-yper-triplasiasmos-ton-forologikon-kinitron-gia-epicheiriseis-pou-ependyoun-se-rd/

BookingClinic: Ο συνδετικός κρίκος που ενώνει ψηφιακά ασθενείς με κλινικές

Η Βασιλεία Χατζηστεργίου μιλά στο Startupper για την ιδέα, τη στήριξη από το EIT Health, τις νέες της υπηρεσίες αλλά και τη σημασία του ψηφιακού μετασχηματισμού στον τομέα της υγείας.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/vipnews/63665/bookingclinic-o-syndetikos-krikos-pou-enonei-psifiaka-astheneis-me-klinikes/

Η Apple απέρριψε αναβάθμιση του Facebook

Σύμφωνα με το Reuters, η Apple απέρριψε μία από τις νέες αναβαθμίσεις του Facebook, με τις οποίες το δημοφιλές social media προσπάθησε να ενημερώσει τους χρήστες ότι η Apple θα λαμβάνει το 30% από την νέα δυνατότητα των “paid online events”.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/63609/i-apple-aperripse-anavathmisi-tou-facebook/

H Delivery Hero εξαγόρασε την Instashop με 360 εκατ. δολάρια

Η γερμανική Delivery Hero, με έντονη παρουσία στο χώρο του delivery (Efood, Deliveras, ClickDelivery) στην Ελλάδα εξαγόρασε, την Instashop για 360 εκατ. δολάρια. Η εξαγορά αυτή είναι ρεκόρ για ελληνικών συμφερόντων Startup και μία από τις μεγαλύτερες των τελευταίων χρόνων στην ευρύτερη περιοχή της MENA.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/deals/63531/h-delivery-hero-exagorase-tin-instashop-me-360-ekat-dolaria/

ResQ Biotech: Ένα φωτεινό παράδειγμα ερευνητικής Spinoff “δείχνει τον δρόμο”

Γίνεται μεγάλος λόγος και προσπάθεια τον τελευταίο καιρό, από πολλούς φορείς αλλά και την πολιτεία, για την επιχειρηματική εκμετάλλευση των καινοτόμων ερευνητικών προϊόντων και υπηρεσιών.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/vipnews/63477/resq-biotech-ena-foteino-paradeigma-erevnitikis-spinoff-deichnei-ton-dromo/

Fund με… γεμάτες τσέπες αναζητά startups που δραστηριοποιούνται στην ανάπτυξη φυτικών και κυτταρικών πρωτεϊνών

Η venture capital εταιρεία Lever, ένα παγκόσμιο fund που εστιάζει το ενδιαφέρον του στις εναλλακτικές πρωτεϊνες και στο οποίο συμμετέχουν ως επενδυτές οι Beyond Meat, Impossible Foods, Memphis Meats κ.ά., ανακοίνωσε πρόσφατα πως ολοκλήρωσε την πρώτη φάση του “Lever VC Fund I”.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news-nexttoslider/63624/fund-me-gemates-tsepes-anazita-startups-pou-drastiriopoiountai-stin-anaptyxi-fytikon-kai-kyttarikon-proteinon/

Η Rocket Internet αποσύρεται από το χρηματιστήριο γιατί… δεν έχει πια νόημα

Η γερμανική Rocket Internet, το “εργοστάσιο” Startup εταιρειών που έχει δημιουργήσει success stories όπως την Delivery Hero και την Home24, αποφάσισε να αποσύρει τις μετοχές της από τα χρηματιστήρια της Φρανκφούρτης και του Λουξεμβούργου.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/63688/i-rocket-internet-aposyretai-apo-to-chrimatistirio-giati-den-echei-pia-noima/

Found.ation Spark: Νέο πρόγραμμα επιτάχυνσης από το Found.ation

Στη δημιουργία ενός νέου προγράμματος για νεοφυείς επιχειρήσεις, με το όνομα Found.ation Spark, προχωρά το Found.ation, αφού όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, έχει εντοπίσει ένα σημαντικό κενό στην αλυσίδα υποστήριξης των πρώιμων νεοφυών επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/vipnews/63771/found-ation-spark-neo-programma-epitachynsis-apo-to-found-ation/

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις