Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Intel ποντάρει στη μηχανική μάθηση

Μετά την Apple, που όπως αναφέραμε πριν μερικές μέρες εξαγόρασε τη startup Turi, εταιρείας μηχανικής ή υπολογιστικής μάθησης, άλλος ένας κολοσσός ποντάρει στη μηχανική μάθηση (machine learning). Ο λόγος για την Intel, η οποία προέβη στην εξαγορά της νεοσύστατης Nervana Systems. Αν και το ακριβές αντίτιμο της εξαγοράς δεν είναι ακόμη γνωστό, πηγές προσκείμενες στην υπόθεση κάνουν λόγο για 350 με 400 εκατ. δολάρια.

Η βασίλισσα των chip φαίνεται να θεωρεί ότι η μηχανική μάθηση είναι το μέλλον για τα εταιρικά data center. Η Nervana Systems μετρά δύο χρόνια ζωής και εξειδικεύεται στην εις βάθος μάθηση (deep learning).
Σε δήλωση του στο Recode, ο Jason Waxman, Αντιπρόεδρος της Intel δήλωσε ότι η μηχανική μάθηση χρειάζεται καθώς μεταφερόμαστε από μια εποχή όπου οι άνθρωποι ελέγχουν κάποιες μηχανές που συνδέονται στο διαδίκτυο σε μια εποχή όπου δισεκατομμύρια μηχανές συνδέονται και «συνεννοούνται» η μία με την άλλη. Η Intel αναμένεται να χρησιμοποιήσει το λογισμικό της Nervana στους επεξεργαστές της.

Στο τιμόνι της Nervana βρίσκεται ο Naveen Rao, πρώην ερευνητής της Qualcomm. H Nervana μέχρι στιγμής έχει εξασφαλίσει 25 εκατ.δολάρια σε κεφάλαια επιχειρηματικών συμμετοχών. Σύμφωνα με τον Rao η εξεύρεση χρηματοδότησης δεν ήταν πρόβλημα, αλλά με την εξαγορά από την Intel, η Nervana θα έχει τη δυνατότητα να έχει πρόσβαση σε υψηλή τεχνολογία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις