Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Αλέξης Φαράκο: Σχεδιάζει την εξέλιξη των site προσφορών με οδηγό το Deals365.gr

O Αλέξης Φαράκο είναι πίσω από το μεγαλύτερο ελληνικό site προσφορών Deals365.gr και σχεδιάζει το επόμενο επιχειρηματικό βήμα με “όπλο” την μεγάλη εμπειρία στο χώρο των ιντερνετικών πωλήσεων.

Τα πρώτα του βήματα στον χώρο ξεκίνησαν το 2000 όταν ανέλαβε το Fleamarket απο την InternetQ και το μετονόμασε σε emarket,gr, ένα γνωστό site πωλήσεων και δημοπρασιών το οποίο λειτουργεί και σήμερα.

Το 2004 σε συνεργασία με την InternetQ πραγματοποιήθηκε άνοιγμα στην Αμερική για τη δημιουργία εταιρείας προσφοράς premium SMS, (αποστολή πληροφοριακών SMS επι πληρωμή). Μετά τη προσέγγιση VCs, μέσα σε ένα μήνα σήκωσαν 1 εκατ. δολάρια και σε εξι μήνες άλλα 5 εκατ. στον δεύτερο γύρο.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Αλέξη Φαράκο, οι επενδύσεις VCs στην Ελλάδα είναι πιο “συντηρητικές” και σε μικρότερη κλίμακα.

Αλέξη Φαράκο _
Ο CEO του deals365.gr Αλέξη Φαράκο.

Από το τέλος του 2010 ξεκίνησε το deals365.gr στην Ελλάδα και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη κορυφή της κατηγορίας των online προσφορών, ειδικά μετά την αποχώρηση του Groupon. Το μέγεθος της συγκεκριμένης αγοράς είναι σημαντικό και έχει προοπτικές, με τους καταναλωτές να ενδιαφέρονται για μια πληθώρα προϊόντων και υπηρεσιών ενώ υπάρχει και συνεργασία με μια Αμερικανική εταιρεία για εισαγωγή και διάθεση στην ελληνική αγορά αποκλειστικών προϊόντων.

Τα μελλοντικά σχέδια του Αλέξη Φαράκο περιλαμβάνουν μια νέα υπηρεσία για επιχειρήσεις η οποία θα βοηθάει να προωθήσουν τα προϊόντα τους και τις υπηρεσίες τους στην αγορά πέρα από τα στενά χρονικά πλαίσια των προσφορών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις