Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Lokalise: 5 εκατ. ευρώ για την Startup που μεταφράζει αυτόματα ψηφιακό περιεχόμενο

Η Lokalise, Startup από τη Λετονία που ασχολείται με την προσαρμογή και μετάφραση περιεχομένου ιστοσελίδων, εφαρμογών και άλλων ψηφιακών μέσων, βάσει τοπικών δεδομένων, σήκωσε μία από τις μεγαλύτερες χρηματοδοτήσεις που έχουν δοθεί σε Startup στην χώρα.

Έχοντας συντηρηθεί μέχρι σήμερα με δικά της μέσα, η εταιρεία στράφηκε σε εξωτερική χρηματοδότηση, προκειμένου να προσελκύσει κορυφαία ταλέντα από όλον τον κόσμο και να επιταχύνει την ανάπτυξή της, καθώς πλέον μεταβαίνει σε καθεστώς πλήρως εξ αποστάσεως εργασίας. Έτσι, εξασφάλισε 5 εκατ. ευρώ από τον Mike Chalfen με τη συμμετοχή επενδυτών υψηλού προφίλ.

Η εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε το 2017 από τους tech entrepreneurs Petr Antropov και Nick Ustinov, έχει σήμερα περισσότερους από 1500 πελάτες σε 80 χώρες, μεταξύ των οποίων επιχειρήσεις αρχικού σταδίου, scaleups και εταιρείες των Fortune500 όπως οι Revolut, Yelp, Virgin Mobile, και Notion. Το προϊόν της λειτουργεί ουσιαστικά ως SaaS, παρέχοντας αυτόματη προσαρμογή του ψηφιακού περιεχομένου και επιτρέποντας σε μηχανικούς, διευθυντές, μεταφραστές και σχεδιαστές να δουλεύουν απρόσκοπτα μαζί πάνω σε προϊόντα που απευθύνονται σε περισσότερες από μία αγορές.

Ο Nick Ustinov, συνιδρυτής και CEO της εταιρείας δήλωσε σχετικά με τη νέα χρηματοδότηση: “Αρχικά ήμασταν μόνο μια χούφτα προγραμματιστών που δημιουργούσαν ένα προϊόν για έναν πόνο που βιώσαμε εμείς οι ίδιοι. Όταν οι κορυφαίοι πελάτες άρχισαν να χτυπούν τις πόρτες μας, είδαμε τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο παιχνίδι. Συνειδητοποιήσαμε γρήγορα ότι η μεγαλύτερη πρόκληση για την ανάπτυξη της Lokalise είναι η προσέλκυση του καλύτερου ταλέντου στην αγορά. Έχοντας γνωρίσει καλά VCs τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ, είμαστε ευτυχείς που επιλέξαμε τον Mike Chalfen ως συνεργάτη μας για να πραγματοποιήσουμε το όραμά μας. “

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις