Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Spin out από Yandex και Uber με ανεξάρτητη εταιρεία αυτόνομης οδήγησης

Οι Yandex και Uber ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα κάνουν “spin-out” το κοινό τους εγχείρημα πάνω στην αυτόνομη οδήγηση, το οποίο πλέον θα εκπροσωπείται από μία νέα, ανεξάρτητη επιχείρηση. Επιπλέον, η Yandex αύξησε το μερίδιό της σε αυτή, επενδύοντας το ποσό των 150 εκατ. δολαρίων.

Οι δύο πρώην αντίπαλοι είχαν ενώσει τις δραστηριότητες τους στη Ρωσία και σε σημεία της Ανατολικής Ευρώπης, το 2017. Τώρα που το Self Driving Group θα είναι ξεχωριστή εταιρεία, η Yandex θα έχει μερίδιο 73% και  Uber 19% και το υπόλοιπο θα ανήκει σε διευθυντές και υπαλλήλους της Yandex.

H κίνηση των δύο εταιρειών έρχεται εν μέσω προβλέψεων ότι η ανάπτυξη πλήρως αυτόνομων οχημάτων θα πάρει περισσότερο από ότι υπολογιζόταν. Η Yandex φαίνεται να αμφισβητεί τέτοιες προβλέψεις ακολουθώντας μια πολύ πιο επιθετική προσέγγιση για την οικοδόμηση της συγκεκριμένης τεχνολογίας.

“Από την πλευρά μας, το μήνυμα είναι αρκετά σαφές”, δήλωσε ο Artem Fokin, επικεφαλής επιχειρηματικής ανάπτυξης του Yandex Self Driving Group. “Εξελίσσοντας την επιχείρησή μας σε μια ξεχωριστή οντότητα, η εταιρεία αποδεικνύει την πεποίθησή της ότι αυτό που κάνει τώρα έχει τεράστιες δυνατότητες να γίνει μια επιτυχημένη επιχείρηση στο μέλλον. Αυτό δεν είναι πλέον μόνο ένα πείραμα. “

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις