Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Έως τις 13/9 η υποβολή προτάσεων για το Athens Digital Lab του δήμου Αθηναίων

Έως την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου θα διαρκέσει η προθεσμία υποβολής προτάσεων για το Athens Digital Lab (ADL) του δήμου Αθηναίων, το οποίο απευθύνεται σε startups, ερευνητικές και φοιτητικές ομάδες.

Οι προτάσεις που θα κατατεθούν πρέπει να «απαντούν» σε πραγματικές ανάγκες της πόλης, να μπορούν να βελτιώσουν τη ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών, να ενισχύσουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό της και να φέρουν την καινοτομία στις υπηρεσίες του Δήμου.

Έως 10 καινοτόμες ιδέες θα μετατραπούν σε προηγμένες τεχνολογικές λύσεις και θα υλοποιηθούν σε πραγματικές συνθήκες, με την άμεση συμμετοχή των υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων και την υποστήριξη στελεχών της ΝΟΚΙΑ και της COSMOTE.

Οι θεματικές ενότητες του 3ου κύκλου περιλαμβάνουν:

  • Ανθεκτικότητα / Πρόληψη και διαχείριση κρίσεων
  • Τουρισμός / Πολιτισμός
  • Διαχείριση δημόσιου χώρου
  • Έξυπνη εκπαίδευση
  • Επενδύσεις και οικονομικό κλίμα (Impact Investment Monitor)

Οφέλη συμμετοχής:

Οι ομάδες που θα επιλεγούν θα φιλοξενηθούν στον πλήρως εξοπλισμένο χώρο του Athens Digital Lab στο Σεράφειο Συγκρότημα του δήμου Αθηναίων, έχοντας στη διάθεσή τους τον αναγκαίο τεχνολογικό εξοπλισμό (hardware και software) και τη πλήρη καθοδήγηση των στελεχών του δήμου Αθηναίων και των εταιρειών COSMOTE και Nokia.

Στα οφέλη περιλαμβάνεται επίσης η πιλοτική εφαρμογή της λύσης τους σε αληθινές συνθήκες, στο πεδίο, σε κομβικά σημεία της πόλης, αναλόγως με τη θεματική ενότητα που εντάσσεται η πρόταση, η πρόσβαση σε προηγμένες υποδομές δικτύου και εξειδικευμένες ΙοΤ πλατφόρμες και, τέλος, η δυνατότητα συμμετοχής σε ειδικευμένα σεμινάρια και πρόσβαση σε ένα ευρύ δίκτυο συνεργατών στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

Περισσότερες πληροφορίες για τις θεματικές, τα κριτήρια αξιολόγησης και τους όρους συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στο https://www.athensdigitallab.gr/,

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις